I wasn't gonna fall in love again but then POP! goes my heart.

Efter att ha letat i halva stan efter nån sorts grönt postkuvert gav jag upp och åkte hem.

Mindes rätt snabbt att jag har ett matteprov att plugga till.

Behövde en anledning till att inte plugga.

Resultatet:



http://www.youtube.com/watch?v=Rl4CWh51b-o

Har ruskigt många minnen kopplade till den här filmen. Gymnasiet hade just börjat, ny klass, nya miljöer och nya vänner. Hur som helst, se den! Ordnar gärna till de som vill.

/J

http://open.spotify.com/track/629qeFU5qP9Lez1yk6gl14

PS. Någon som har lust att äta frukost i skolan imorgon? ~08:30 tänkte jag.

Sömnlösa nätter.

Skönt med sovmorgon idag. Vaknade lite efter klockan 11 av tystnaden. Öppnade fönstret och kände den kyliga luften strömma in i rummen. Det var ashärligt. Men började nästan genast tänka tankar jag inte ville tänka så jag gick upp. Åt frulle och läste tidningen. Jag vet inte om jag är ensam om detta, men är det någon mer än jag som alltid läser kulturen baklänges?

På naturkunskapen fick vi veta att typ allas skålar hade torkat ut. Kul.

På matten repeterade vi inför provet imorrn. Det gick bra. Tiden har aldrig gått fortare än på våra matte-lektionerna. Det kan ju tyckas vara lite skumt. (Kenjoe, nu skrev jag "ju" igen :$)

Efter matten blev det hemfärd. Kolsvart ute. Kom hem. Kolsvart. Ingen hemma. Allt känns så tomt på hösten/vintern. Jag gillar inte mörker.

Imorrn är det som sagt Matte E - prov på hela kursen. Det komplexa talplanet, komplexa tal i polär form, potenser av komplexa tal, polynomekvationer, extremvärden, primitiva funktioner och integraler, volymberäkning med integraler, metoden med cirkulära skivor, differentialekvationer av första och andra ordningen samt matematiska modeller med differentialekvationer. Mycket mumsigt och man känner sig ganska smart när man håller på med detta :) Haha.
____________________________________________________________________________

Offtopic nu. De senaste nätterna har jag inte kunnat sova så mycket. Har tänkt lite. Och tänkte se vad ni bloggläsare tycker och tänker (nu jävlar måste ni kommentera).

Många brukar säga att självmord är fegt - och alla brukar hålla med. Men är det verkligen det? Att tänka tanken är en sak, men att omsätta tanken till handling är en annan femma. Att som en 15-årig kille skriva och lämna ett brev till familjen, åka in till Västerbron en lördagnatt, helt nykter, sätta på "Laakso-Västerbron" på Ipoden, skicka ett sms till två av sina bästa kompisar där det står "Jag är lycklig nu. Det känns jätteskönt" och sedan klättra upp på brons räcke och dyka ner med huvudet före mot klipporna - är det fegt? Jag tror det ska jävligt mycket till för att man ska kunna ta det beslutet. Och det är så galet hemskt att detta är en sann historia som hände för exakt lite mer än två veckor sedan. Alla dessa sömnlösa timmar har jag legat och tänkt på vad han (Adam) tänkte precis innan, när han bestämde sig och liknande saker som ingen någonsin kommer att få veta. Kände aldrig direkt Adam, men det har ändå berört mig. Kände att jag behövde få skriva av mig lite bara.



Nu ska jag försöka äta någon form av middag och sedan kasta mig in i differentialekvationernas underbara värld. Där finns det inga självmord, det finns inga krig, det finns inget hemskt - bara härliga derivator och tal. Mums.

// F

Oh yeah, I hate this bridge,
I hate to walk on it,
I hate the bridge and the things it makes me think of.
Oh yeah, I hate this bridge,
I hate to walk on it,
I hate the bridge and the things it makes me think of.

Västerbron, I hate walking on you.
It's six in the morning, you make me think of falling.
Västerbron, you show me such great heights.
I'm out of my mind, you make me think that I could fly if I try.


Det behövs ingen rubrik för det här inlägget.

Tjena dagbo...bloggen!

Hur är det? Dålig update på bloggen I know, men men. Med mig är det bra. Jag överlevde helgen. Allt gick dessutom riktigt bra, förutom att man är rätt trött nu. Men jag är stolt. Och jag har faktiskt, på sätt och vis, bidraget till att flera sjuka barn förhoppningsvis får det lite bättre genom att ha samlat in X tusen med några andra. Det känns bra. "Det man ger får man tillbaka".

Under helgen har jag tänkt lite på allt möjligt. Barn blir tydligen galet glada av att få en ballong. De blir glada för en sådan liten sak. Det är skumt. Barn gör som dom vill, är helt ärliga med vad de tycker, de blir glada av att få en liten ballong och sådär. Det är najs att vara liten. Jag förstår verkligen varför vissa aldrig vill växa upp, och jag föstår varför Twisted Sister skrev låten I'll never grow up nu. Ju mer man lever ju mer förstår man.

Fick reda på en hemsk sak. En bild säger mer än 1000 ord.



Kompis kompis. Men det är hemskt. Det får inte hända. Men ändå händer det. Känslan av att veta att en 15 åring kille tar steget ut från räcket på Västerbron kan jag inte beskriva.

Nu ska jag äta middag. Vi hörs.

// F

Listen - what people do to other souls
They take their lives - destroy their goals
Their basic pride and dignity
Is stripped and torn and shown no pity
When this should be heaven for everyone

You are now about to witness the strength of street knowledge.

Hittade fler lustiga gator idag.



Hade tänkt se en film med min impulsiva "bror". Men nu svarar han inte längre. Trist. Får väl lyssna på Eric Clapton i några timmar till.

http://open.spotify.com/track/4ibOxUxg1huJ9vZTgzY6Jl

/J

It's always gonna be a bumpy ride man!

Om jag överlever den här helgen är jag odödlig.

Tänker inte skriva något om vad som händer i helgen. Man ska gå in med en positiv inställning, vilket jag ska försöka att göra. Nu kör vi.

(Frida -> Lägger upp bilderna när jag har tid/orkar/hinner vilket blir nästa vecka!)

// F

Dagens ord: Mangoparfait.

And you're totally fogged in you head
If you were serious right now
When you said
That "it's because
They will be bullied in school"
`Cause that means you let the bullies
Set the rules

MVGFORLIFE filmtipsar #2 (#3 egentligen..)

Duktiga läsare kanske noterade att jag tog bort gårdagens filmtips. Såg nämligen filmen efter att jag tipsat och insåg att jag inte alls tyckte om den lika mycket som tidigare. Gör därför ett nytt tips nu.

Har man inte sett den här filmen bör man göra det, åtminstone om man är man:



Lägg en kommentar om ni vill skriva upp er på "vill ha-listan" :)

It's gonna be a bumpy ride man!

Gokväll bloggen!

Hoppas allt är bra. Tänkte langa ett inlägg eftersom jag inte skrivit något på typ två dagar nu... det är illa, men det är rätt mycket nu med allting. Idag gick jag hemmifrån halv åtta och kom hem klockan 22. Som i måndags typ. Man är rätt trött efteråt. Den här veckan kommer jag ha jobbat 22 timmar. Det ni.

Imorrn är det fredag. Äntligen. Det kommer bli en bra helg. Först skolan och sedan hem och plugga matte e hela kvällen. På lördag är det uppstigning kl 5.30 och jobb hela dagen. Mojje kommer tydligen till Donken Vby kl 13... så kom gärna förbi och bli ansiktsmålade! Höhö.

I dessa pluggtider är det bara att kämpa på. Snart är det jullov. Snart behöver vi aldrig mer läsa kemi. Snart kommer jag aldrig mer ha ett matteprov. Snart kommer jag aldrig mer behöva sitta och lyssna på att jorden går under om vi inte räddar miljön. Det känns skönt. Men det är en bit kvar. Jag (eller vi) ska tamejfan fixa det!

Dagens naturkunskapslabb var föresten riktigt rolig tycker jag. Har ni tänkt på det? Naturkunskapslabbarna med Leena är faktiskt roliga. Det kan ni inte förneka.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan krypa ner i sängen. Gonatt och sovgott!

/ F

Kärlek till Riaz@min donken som alltid ler och säger "It's gonna be a bumpy ride man!".


Listen - what people do to other souls
They take their lives - destroy their goals
Their basic pride and dignity
Is stripped and torn and shown no pity
When this should be heaven for everyone

With downcast eyes.

Hej bloggen.

Mådde inte så bra imorse, så jag tog ledigt de två första lektionerna. Det var skönt.
Senare på dagen hade NV3A årets viktigaste naturkunskapslabb, vilket var otroligt roligt. Efter mycket fröplockande kunde man fly skolan vid ~16.

Efter skolan besökte jag min pappa på sjukhuset. Stannade där ett par timmar och åkte sedan till McD i vällingby. Kom hem alldeles nyss. Undviker att vara hemma så mycket som möjligt, av olika skäl :/

Ska nog försöka lägga upp ett filmtips senare.

Lev väl,
/J

http://open.spotify.com/track/7u9s9Kn0J9U69J0qQV3E5M

Love hurts, but sometimes it's a good hurt.

Hallo Der Blogg!

Denna regniga onsdag visade sig vara en mycket händelserik dag för NV3A.

I väntan på domedagen (aka återlämningen av Fysik B-prov) skulle klassen vaccineras mot Der Schweinflu. Efter några minuters nervöst köande fick var och en sitt stick och sedan var det klart. Hoppas ingen dog eller så.

Personligen fick jag dåliga vibbar när jag såg den enorma hinken med använda sprutor:


Fysikprovet var såklart inga problem. 101% MVG och alla gick hem nöjda.

När jag åkte vidare in mot stan såg jag detta. Börjar undra om koreanerna på samsung konspirerar mot NV3A:



Undrar om de bestämde vad vägen skulle heta före eller efter alla hus kom dit. Här finns verkligen allt man någonsin kan tänkas behöva. Bosätta sig här, någon?



Av olika anledningar har det här huset otroligt låg mysfaktor:


Well well, peace out.
/J

http://open.spotify.com/track/4HbVVd2D3HKYe7PR0uEn1q

EDIT #1: Herr H-L, varsågod! Ursäkta fördröjningen.
http://www.mediafire.com/?wygdjz3zqny

Too cool for life.

Idag hände det en rolig sak. Det hände också en konstig sak. Och slutligen bjöd skoldagen mig på en överraskning.

Pipipipip sa väckarklockan halv sju. På med The Voice och somna om igen. Stressa upp en kvart senare och in i duschen. Äta frulle. Gå till bussen. När jag kom till busshållplatsen var det helt tomt - men innan jag hann tänka tanken "fuck, jag missa nyss bussen" så kom det en 116 till mig. Det var som att Gud såg mig och krossade min förtvivlan, så tack Gud. Brumbrum bussen sa. Tuben till Farsta strand jag satte mig på. Kom till skolan tjugo i åtta jag gjorde. Väldigt tidigt. Marknadsföring med vår lilla grupp. Myspys. Naturkunskap med klassen.

*Här hände dagens både roligaste och konstigaste sak*

Nv3a har sedan en längre tid tillbaka börjat få smått panik över att vi inte fått tillbaka några labrapporter eller liknande av L. och på den här lektion liksom exploderade det. Från högra hörnet högst upp i sal, från första raden, från mitten, från sidan - ja från överallt steg oron och folk började nästan okontrollerat skrika ut "men vi måste få tillbaka labrapporterna snart!". Till slut brast det. L. skrek högt något i stil med *jag är trött på er jävla betygshets!!!!* Det blev tyst. Jag tror L. tänkt på det länge, men att det först var idag som hon fick fram sina känslor. Haha, det var nästan ett magiskt ögonblick. Liksom it's funny because it's true.

Lektionen slutade i alla fall med att vi fick tillbaka två av våra labrapporter. Innan vi fick tillbaka dessa sa L. att "detta var de bästa labrapporter hon läst av en NV3:a som läst NkA". Alla hade förstås inte tydligt fått MVG (men det lät tamejfan som att många fått det). Resultat var dock skrämmande för klassen. Betygen VG, VG+ och VG- dominerade. Inte bra! Hörrni, vilka äre som är MVGforlife egentligen? Frågan jag personligen ställer mig nu är hur smarta SP1orna verkligen är... Jävla 93or!

Men nu så här efteråt skrattar jag åt det. Även fast jag förstår vissa så är detta lite patetiskt. Take a chill pill, drick min, Moas och Morgans goa antistressdryck med citrus-smak och se en bra film. Livet är mer än NkA och betyg. Amen. (Fast jag ska tamejfan ha MVG i NkA!)

Efter Nk var det lunch. Johan och jag har konstaterat att vi är brödmänniskor. Kemin började med buller och bång... eller inte. Den började som vanligt - med lite tjat om att det fortfarande bara är hälften som lämnat in lab-rapporten. ( Skönt att fler än jag börjar bli lite skoltrötta (: ). Den här kemilektionen kände man dock igen sig en del... mRNA, tRNA och sånt där som man aldrig kommer ha någon nytta av. Eller... Johannes som ska bli läkare kommer nog ha det. Det är bra.

Projektarbetet var också myspys. Här fick jag dagens överraskning. Jag och några personer, både i och utanför klassen, sitter i datorsal A512 och skriver och jobbar och pluggar och projektar. Plötsligt börjar det lukta lite rök och...typ grillat. Ryktet om att det är "korvfest" sprider sig och snart står Fredrik med en varmkorv i handen :) Sånt uppskattas och gillas starkt! Tack.

På tunnelbanan hem hade SL för övrigt årets skummaste högtalar-test. Ni som var där know what I mean.


Nu är tanken att jag egentligen skulle skriva klart samhällskunskapen och marknadsföringen. Gör jag det? Ja, faktiskt. Lite halvt. Men så kom jag på bloggen och tyckte den var roligare.

Dagens viktiga#1: Kom ihåg att ta baconsprutan imorrn kl 11-12. Mohaha, alla kommer ha asont i armen på torsdag!
Dagens viktiga#2: Take a chillpill.
Dagens viktiga#3: Kommentera mera.
Dagens kändis: Censurerades efter önskemål.
Dagens fail: Nv2a:s blogg som numera är en dåligt uppdaterad matblogg? Wtf händer Nv2a?

För övrigt är dagens låttips en låt ni verklige måste lyssna på:
Modern Chart Toppers – If Today Was Your Last Day

// F

My best friend gave me the best advice
He said each day’s a gift and not a given right
Leave no stone unturned, leave your fears behind
And try to take the path less traveled by
That first step you take is the longest stride

You can't start a fire without a spark.

http://img163.yfrog.com/img163/5623/mileycyrus.jpg

Fast det är ju klart, även hon måste fylla år någon gång.

/J

http://open.spotify.com/track/2CVqF1sLhwut4NiZxzNUnC

Men jag vill kunna spola förbi stunder som denna.

Vilken dag! Men jag ska inte klaga, jag har valt det själv och det har ändå varit helt okej.

I skolan hade vi lite kemi-lab, lite naturkunskap och lite matte e. Myspys sådär. På matten frågade Gustav R om hur det hade gått för klassen allmänt på provet i det ämne som inte längre ska nämnas på denna blogg. Svaret var att vi inte hade förstått det som vi skulle ha förstått. Typ. Det gick alltså mindre bra. Kul.

Imorrn är det tisdag.

Öhm. Det här inlägget är det verkligen hög klass på. Det märks hoppas jag. Är för trött, ska sova nu. Gonatt.

ps1. Jag tänker och håller tummarna J.

Fast jag inte sett dig på så länge 
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Tävling!

TÄVLING TÄVLING TÄVLING! Alla som går i Blackan får vara med. Priset är en gratis kaffe imorrn. Frågan du måste svara på är "Vad är det Fredrik och Issa pratar om?". Den som svarar rätt snabbast vinner. Du svarar genom att kommentera.

"Fredrik säger:
men typ vid ankeln nere vid benet?
Issa|| säger:
ja eller asså på foten
Fredrik säger:
ja, eller inte på foten, där vid...vad heter det?
Fredrik säger:
ja där nere
Issa|| säger:
typ asså uppe på"

Om ingen svarat innan midnatt blir det inte pris :(

Lycka till!

Edit 22.35: Detta var tydlingen ingen svår tävling  då den avgjordes redan efter två minuter då Erik J levererade det korrekta svaret. (Vi pratade om en tatuering.) mvgforlife.blogg gratulerar Erik till kaffet!

"Verkligheten hinner ändå alltid ikapp"


(Saxat från tjuvlyssnat)
Buss, Göteborg

En man ~60 springer mot bussen och hinner precis på.
Mannen (till den manliga busschauffören): Min fru kommer där borta.
Busschauffören: Ska jag vänta eller köra?

 

Underbar tjuvlyssning ;D Undra vad mannen svarade...

 

Idag bröt jag min sova-5-timmars-sömn och sov i hela 11 timmar. Helt underbart, jag älskar söndagar. Enda dagen i veckan man får sova ut :) Men som vanligt är det lika hemskt och tråkigt väder ute som vanligt. Beyoncé spelas i mina högtalare och jag ska börja plugga lite nu. Först göra marknadsföringen klar, och sedan ta i tu med samhällskunskapsuppgiften. Ska bli klar idag. Efter det ska jag, om jag orkar, göra lite projektarbete... Det är på tiden liksom.

 

Är det förresten någon som förstår samhällsuppgiften, del nummer två? "Diskutera sedan vad du själv tycker om denna politik, och om du tycker att den verkar vara realistisk eller inte"?????? Wtf. Inte konstigt att 1an hon har skrev väldigt subjektivt. Har jag missat något, eller vad menar hon nu? Och vadå realistisk? Säg what :(

 

// F

 

Don't know when I'll be back-back, but I'll be back real-real soon
Sorry I can't there, but you know I've got work I've got things to do
Back before u know it, I'll be back before u know it
I'll be back before u know it, I'll be back before u know it

(Hoppas jag)

 

You know I try harder
All day I try harder
This time I try harder
Today I try harder


(Jag vet)


It helps to write it down.

Hörde att man blir glad av choklad.
Så nu tänker jag bli riktigt jävla glad.



+



/J

http://open.spotify.com/track/4m8eSM5F2jMC8JO9J6UhWO

Let the sunshine in!

God eftermiddag kära läsare!

Det ryktas om att solen varit framme idag, själv kan jag varken bekräfta eller dementera detta rykte. Hela dagen har för mig tillbringats inne på McD. Tiden gick trots allt ganska snabbt, och katching så blev jag genast lite rikare. Eller mindre fattig. Beroende på hur man vill se på det. Har även lyckats med bedriften att bara sova fem timmar i natt igen. Mindre bra.

Ikväll börjar Robinson Karibien kl 20.00 @TV4. Som jag längtat! :D

Dagens tragiskt roliga: Vårdpersonalen i Luleå som satsat pengar på hur lång tid det skulle ta för en patient att dö. Haha, snacka om humanitärt.

Nu ska jag äta middag. Puss och kram <33333333


http://www.rhul.ac.uk/Services/volunteering/images/Pictures/Summer%20Opportunities/sunshine.JPG
// F

Heal the world
Make it a better place
For you and for me and the entire human race
There are people dying
If you care enough for the living
Make a better place for
You and for me


Sol!

För första gången på väldigt länge skiner solen utomhus. Skönt!
Läste häromdagen att stockholm fått 3,8 soltimmar i november (än så länge). Det är verkligen inte mycket att hurra för.

Hur som helst. Jag behöver filmtips. Genre spelar ingen roll, bara filmen i fråga är bra :)

/J

http://open.spotify.com/track/2E7qtVd4vyhBgmJh63cOPz

Just beat it.

Gårdagen var ingen höjdare, vilket berodde på ett prov i ett ämne som inte längre får nämans i denna blogg. Men imorse när jag vaknade var det fredag, vilket det i och för sig var redan när jag gick och la mig, men hur som helst - en ny dag med nya möjligheter (eller vad man nu brukar säga). Jag vaknade 6.18, två minuter innan min väckarklocka skulle börja pipa (varför vaknar man alltid precis innan väckarklockan?). Att stiga upp kl 06.20 en fredagmorgon i mitten av november är faktiskt ingen höjdare. Kolsvart all over. Frukosten var i och för sig mysig. Satt och åt ensam med mitt stora glas varm choklad och SvD. Tidningen borde dock ha minst en positiv nyhet på framsidan varje dag så man blir gladare...

På den proppfulla buss 116 blev det en liten misslyckad "fredagsbussen". Jag skymtade Viola långt bak i bussen, men det var omöjligt att ta sig dit. Gustav och Felicia bangade ut som vanligt med dåliga anledningar - tradig attityd!

Klockan 08.00 steg vi in i sal C407 för att studera vidare i Matte E - kursen. Idag var det (för första gången) riktigt, riktigt lätt. Det gick i princip ut på att lösa andragradare på miniräknaren. Myspys. Nästa vecka blir vi för övrigt klara med Matte E och ska börja repetera. Fatta vad härligt!

Efter matten var det tänkt att vi skulle ha marknadsföring, men eftersom alla 2or skrev Engelska A NP var vår lektion inställd. Jag och Moa tog dock tillfället i akt och genomförde vår marknadsundersökning (i marknadsföringen) hos Nv1a (den klass som stal Sussie som mentor). Jag fick flashbacks från när vi gick i 1an - när vi satt och räknade matte ute i korridoren INNAN matte-lektionen började... haha, där snackar vi om mvgforlife! Efter att ha läst Nv1a:s svar på enkäten nu i eftermiddags måste jag säga att jag är imponerad av dessa människor. Speciellt tack till personen som skrev "kör hårt och lycka till :)". Man blir glad av sånt.

Örngottet bjöd idag på pasta (PÅ EN FREDAG, det har vi väl aldrig fått förut? :O). Till efterrätt fick vi suprice (även kallat glass). Aja, man ska inte klaga - det är faktiskt gott. Mums mums.

Efter lunchen traskade vi hem. Äntligen helg.

Dagens bästa, bästa, bästa: På gårdagens prov löd en uppgift ungefär så här: "Du och en kompis ska med hjälp av en bil, en 100-grams vikt och en dynanometer bestämma radien på vägkrönet" (Typ så var den). Uppgiften var dock inte dagens bästa, bästa, bästa - nej, det var Erik S svar som var det. Hans svar löd:

"Jag väljer Fredrik som min kompis. Eftersom jag har körtkort kör jag bilen och Fredrik står för tänkande, kolla därför på Fredriks papper för uträkningarna"

(Ungefär så...)

Hahahah, helt ärligt. Så galet humor <3 Tack för den Erik.

Ikväll är det filmkväll som gäller, för imorgon är det uppstigning kl 05.30. (:
Ha en trevlig helg nu önskar mvgforlife.blogg.se genom F.

// F

I've given up, I've given up
I've given up on waiting any longer
I've given up, on this love getting stronger


Hm...

Lika barn leka bäst

eller?

// F

Heeeeeej, våldtar du min mobil?

Fysikprov.
KTH.
=
Min dag.

Inga bilder idag.
För privat.
Tyvärr.

/J

http://open.spotify.com/track/3g3TiqpfRoCv10h12n63vG

Mm, jag vet vem som är kung i baren. Coolaste mannen jag känner.

"Hej, jag är din ångest!"

Idag var det ingen vanlig dag i Nv3a. Det var en provdag! Alla i Nv3a är införstådda vad detta innebär, men för er övriga kan jag berätta att en alldeles speciell, unik känsla infinner sig. Man kan nästan känna av det i luften. På samhällskunskapen väljer en del att plugga fysik, vilket även några gör mitt under kemilektionen! Under lunchen diskuteras olika uppgifter flitigt, och i god tid ställer vi upp utanför aulan för att sista-minuten-plugga och för att få "den bästa platsen". Många i klassen har även tvångstankar och väl inkörda vanor, vilket innebär att följande personer alltid sitter bakom varandra i aulan (längst till vänster, närmast fönstret): Marie - Felicia - Fredrik - Frida N.

Alla satte sig och Sussie började dela ut provet. Första uppgiften - nemas problemas. Andra uppgiften - nemas problemas. Tredje uppgiften - nemas problemas. Fjärde uppgiften - nemas problemas. Femte uppgiften - problemas. Resten av uppgiftena var rätt så mycket "problemas". Fuck  vad svårt det var, och jag var nog inte ensam om att tycka det. Fast man vet aldrig med Nv3a. När person X säger att det gick skit och att det var jättesvårt kan det innebära att personen i fråga inte får alla rätt, utan kanske tappat 1 G-poäng. För person Y kan samma uttryck innebära att det bara blir VG, och för person Z kan det innebära att det bara blir G! Alla var i alla fall överrens om att provet var svårt - men som ni förstått kan detta innebära allt från G - MVG.

Själv hatar jag när man känner sig ganska säker och att man sedan inte har en aning om hur man ska lösa uppgifterna. Det s-u-g-e-r.



Om jag skulle varit Calle (som bekant fick 1.9 på HP) skulle jag gått in i aulan. Väntat på att jag fått provet. Och sedan skrivit "1.9, BITCHEZ!!!!". Tyvärr fick jag inte ens hälften (höhö) så jag lät bli. Det är inte så respekt att skriva "0.6, BITCHEZ!!!". Men va fan. Grattis ändå Calle.

Nog om fysik. Från och med detta inlägg skall inget om fysik nämnas mer i denna blogg. SKITämne. (För er som tycker fysik är roligt - bli civilinjengörer.)

Men man får se det från den ljusa sidan. Nu har vi bara kvar 4 av 7 prov i fysiken och man kan börja på sin samhällskunskapsuppgift som skall in om exakt en vecka. Najs.

Imorgon har vi bara två lektioner. För mig blir det Matte E och Marknadsföring varav det är grupparbete på sist nämnda - vilket jag tycker är skoj. Fredagar är bra dagar.

Helgen skall festas och jobbas bort. Äntligen. Party party.

(Märkte ni hur jag lyckades vända det här inlägget från något negativt till något positivt?)  :D

Dagens "haha suckers":
Enligt en studie ljuger 6 av 10 butiksanställda när man frågor om t.ex. jeansen sitter bra. Haha ärligt, hade något förväntat sig att personalen säger "Näe, fyfan vad fula de var på dig"? Eller säg att jag står i kassan på donken, och så kommer det fram någon och undrar om Big Tasty är god - inte svarar jag "näe, den är hur äcklig som helst - jag förstår inte varför folk köper den". Okej att vissa butiksbiträden är snälla och kan komma med schyssta råd, men man får väl tänka lite själv också.

Dagens "haha wtf":
En gubbe i Eslöv fann ett 4 meter stort grönt klot på sin tomt efter stormen här i dagarna. Om någon känner igen det får de gärna höra av sig hälsar han. Haha, helt ärligt - skulle det inte vara jättecoolt att hitta ett sådant klot på sin tomt en morgon?

Normal text Stor text Extra stor text MYSTISKT KLOT Ett stort klot blåste in på Kai Wighs trädgår

Över and ut!

// F

people always told me be careful of what you do
and don't go around breaking young girls' hearts
and mother always told me be careful of who you love
and be careful of what you do 'cause the lie becomes the truth


Someday you just don't wanna gå upp ur sängen.

Idag är det en sådan dag. Trots att jag är ledig. Men jag tvingade mig upp. Åt frukost, satte på datorn. Uppdaterade mig lite och öppnade fysikböckerna. Jag har faktiskt pluggat en del... nu i skrivande stund har jag cirkus 45 minuter kvar att plugga fysik, för sedan ska en sak fixas och sedan ska jag jobba ikväll... 17-21.30. Ett mysigt pass egentligen, fast i eftermiddag/kväll skulle tydligen hela jävla Idol komma till Kfem = mycket folk = roligt om allt flyter på = oroligt om något strular. What so ever.

Alla sitter väl och  pluggar till fysiken nu, vilket jag också ska göra nu. Lycka till! Bifogar även en bild på första sidan i min fysikbok... "en bild säger mer än 1000 ord". Detta tycker jag får bli en uppmaning till alla Nv 1or och 2or.



// F
----------------------------------------------------------------------
Edit: FYSIKHJÄLP SÖKES!

Varför är a max = -w^2 y och inte a max = -w^2 A. Titta på uppgift 6.28 c). Förklara någon, snälla?

Skulle också behöva hjälp med att förstå varför Sussie sagt att y = (gt^2)/2 när det står i formelsamlingen att y = vot sin alfa - ((gt^2)/2). Och hur kan vx = vox när vx = vo cosalfa?

Explain s'il vous plait.
-------------------------------------------------------------------------

I love her because she moves in her own way.



/J

http://open.spotify.com/track/1AtnxUR7yOlRsfjzF2kpuv

EDIT #1
Intressant statistik: http://pici.se/p/vqsfoIkZZ/?size=fullsize

Hur Kenjoe borde klippa sig enligt Moa.


Bilden är framtagen av Moa. Och Kenjoe, det är så vi vill se dig efter nästa besök hos frisören. Skriv ut bilden, ta med den och säg: "Hej frisören, så här vill jag se ut!". Kommer bli så fint så :D

You said I do, and I did too.

Tjohej bloggen!

Idag har jag nästan uppfyllt min kaffekvot. Jag har läst någonstans att varje svensk i genomsnitt dricker 3,5 koppar kaffe om dagen. Har druckit 3 än så länge.

I övrigt var dagen rätt okej, hände inte särskilt mycket på lektionerna vad jag vet. Efter skolan fikade jag med en gammal vän och "did some catching up".



(En cappuccino med låg mysfaktor. Väldigt dåligt mjölkskum.)

Sedan åkte jag hem och lagade mat åt min 13-åriga bror Glufsglufs. Vi lyckades sätta i oss mat för 4,5 adulter enligt vår "spaghetti stick".

Funderar på att bygga om min bilbana. Designförslag mottages tacksamt.

/J

http://open.spotify.com/track/5LAQrYW9FhDAhOkT2KUYrp <-- A-teens lyckas av någon anledning alltid pricka in precis hur jag känner.





(Är detta kanske mitt sämsta inlägg någonsin?)

You could have it so much better.

Sitter och småsjunger för mig själv. *ångesttider nej nej, snurrar runt i stad som blöder, som viskar allting är svart, ångesttider nej nej, ångesttider* (melodi: sommartider).

Idag började dagen riktigt bra med sovmorgon och allmänt flyt. När vi skulle ha projektarbete så... gick det mindre bra. Fast det gjorde inget, tiden flöt på i alla fall och det var mysigt att sitta där i datorsalen på C400-planet. Det lästes bloggar, handlades med aktier, diskuterades om bankkort, gjordes marknadsföringsenkäter, pratades om jobb och lite, lite projektarbete arbetades det också med. Det var skoj, och jag fick flashbacks från högstadiet då vi hade "eget arbete". Det borde vi ha nu också. Älska "EA".

I alla fall. Klockan 14.30 åker jag, Gustav B och Felicia in mot stan och St:Eriksplan i god tro om att vi ska betala klart studentflaket. Allt går bra tills vi gått upp ur tunnelbanan vid St:Eriksplan och Gustavs mobil ringer. Studentflakskillarna ringer och meddelar att "mötet" blir inställt på grund av att killen som skulle sköta betalning var sjuk i svininfluensan (Micke). Daniel som ringde (andra killen) kunde tyvärr inte komma istället för han var "långt borta" som han uttryckte det. Alltså, där blev jag så jävla fakking sur.

1) Man ringer inte och ställer in ett möte 50 minuter innan det ska börja.
2) Svininfluensan är inte något man får akut på en timme, utan det borde de ha vetat redan på morgonen så de kunde ringt då.
3) De borde kunna ordna så att någon annan kom och fixade betalningen.

Hoppas Micke har svininfluensan riktigt länge :@ De kan bara glömma att vi åker in till stan igen, nu får de fixa fram ett bankkonto eller något åt oss. Pajaser.

Lägg till att jag var hungrig, det regnade och att jag har ångest för fysikprovet.

Nu sitter jag här och lyssnar på Twisted Sister - Burn in hell och ska snart öppna fysikboken. Hoppas Johan langar in något roligare inlägg idag, för det här blev ju värsta ångest-inlägget. Ta inte livet av er, snart är det sol, sommar och livet leker igen. (Höhö, bara ett halvår kvar typ!)

http://userserve-ak.last.fm/serve/_/357472/Twisted+Sister.jpg
Mina hjältar.

// F

Listen, love is for suckers, love is for suckers
Sucker fight me, sucker fight you (love is for suckers)
Always be suckers and do most anything
I wanna be a sucker (love is for suckers)
I'm a sucker, you're a sucker
He's a sucker, she's a sucker (love is for suckers)
Would you like to be a sucker, to be sucker?
Love is for suckers, yeah, yeah
Sucker



This is how you remind me.

Hej bloggen!

Idag hade NV3A naturkunskap. Det var skoj som vanligt.
Vi såg en kort film där några föräldrar körde bilbana, vilket gjorde mig inspirerad.

Sedan hade några matematik. Också skoj.



När vi sedan skulle gå hem var det kolsvart ute. Det var väldigt deprimerande :/

Hur som helst gick jag hem och gjorde detta:



(Nu ser ni knappt den superhäftiga quarterpipen, men den är cool i alla fall)

/J

http://open.spotify.com/track/1cFK0ZGuwfaPtw8PUijaxP

PS. Funderar på att se denna på fredag. Någon som vill mitgehen?



PS2.

18 and life.

Tillslut blev även jag 18 år. Det var verkligen på tiden. Älskar det. Frihet och ansvar - det bästa av två världar.


Födelsedagskort från släkten. Teckningarna är gjorde av Saga, 3 år och Tindra, 5 år :)

Helgen bjöd på en försenad halloweenfest/18 års fest, släktkalas och lite annat smått och gott. Det var roligt. För övrigt var det första helgen jag inte jobbade sen i somras. Men lycka varar inte för evigt. Har lyckats att öppna fysik-böckerna nu. Saknar motivationen, och då blir det ju tråkigt. Det är liksom inte det här jag vill lära mig. Sent påkommet kanske, så det är bara att köra på. Hey ho lets go.



Idag hade vi bara naturkunskap och matte e. När vi skulle börja matten sa sussie att det skulle bli jättelätt idag, att det bara var fyra uppgifter som skulle göras och att man fick gå när man var klar. En gjorde vi på tavlan, alltså hade vi bara 3 kvar. Dessa tog dock nästan hela lektionen, jag blev klar 7 minuter innan vi slutade :D

Imorgon är det tisdag. Själv har jag lyckats fixa till mig en sovmorgon till kl 10.25. Gött mos! Efter skolan ska vi betala klart studentflakat så det blir färdig kirrat, najs va?

För övrigt så är Spotify riktigt bra  (jag skaffade det förra veckan, haha... gustav, det är sant - jag gillar det.)

Dagens låt får bli: Beyoncé - Sweet Dreams.
Dagens citat: "Nu får fredrik dricka hur mycket cider han vill på krogen!!" - Gustav B.

Hoppas alla har det bra trots det deprimerande vädret. PEACE.

// F

Dedikerad till dig, S. Kämpa.

Hey dad look at me
Think back and talk to me
Did I grow up according to plan?
And do you think I'm wasting my time
Doing things I wanna do
But it hurts when you disapprove all along

And now I try hard to make it
I just wanna to make you proud


Geburtstag!

Idag är det söndag - söndagen den 15e november 2009.
Men inte vilken söndag som helst.
Det är nämligen Fredriks 18-års dag!

Grattis önskar NV3A och alla ni som håller bloggen levande :)

http://open.spotify.com/track/5vnaIzwAUeXt37sfkvb1O7


Gårdagens outfit!

Ännu en man. Erik var namnet, numera även känd som facebookarN^.



Skjorta: jack and jones [valfritt fyrsiffrigt belopp här]
Tröja: raw star på jc [valfritt fyrsiffrigt belopp här]
Jeans: jc [valfritt femsiffrigt belopp här]
Skor:

Erik säger:
    oj
    hmm
    adidas på sportextra eller liknande
    någon sportaffär...
    hmm
    skriv sportextra.
Så skorna kommer alltså från sportextra.

Trevlig helg önskar J och F! :)

http://open.spotify.com/track/1yN2z5XVtaAOYGdeEqEuqd

All these things that I've done

Fysik B är roligt. Fysik B är roligt. Fysik B är roligt. Men nej. Det går inte att plugga fysik en fredagkväll. Tänkte att jag var illa tvungen eftersom provet börjar närma sig och jag kommer vara upptagen större delen av helgen. Men pluggar jag ikväll? Näe, skulle inte tro det va. Men, jag säger det som jag sagt om så mycket annat - "livet är mer än fysik b". (ursprungligen "livet är mer än en jeep i öknen" - flashbacks erik?).

J har varit jättedålig med att lägga upp dagens bilder, så dagens outfit mm kommer först när den kommer. Det ryktas i alla fall om att dagens outfit är inte mindre än facebookarN.

Efter att ha diskuterat middag/kvällsmat-frågan med världen så tycker faktiskt majoriteten att middag är det man äter typ 17-19 och kvällsmat något lättare man äter senare på kvällen. ÄGD Oliver! (om du nu läser här?)

En annan sak jag har tänkt på är att börja lära mig dricka kaffe. I 9an fick jag lära mig att man måste smaka på något 24 gånger för att verkligen tycka om det, är det samma sak med kaffe må tro? Förstår egentligen inte varför man ska utsätta sig för denna hemska dryck, men det är liksom socialt och lite vuxenpoäng (fyller 18 på söndag, så vuxenpoäng behövs). Så well. Tips för att börja dricka kaffe? Mycket socker och mjölk? Börja med kaffe latte? Dricka kaffet svart som det är? Eller? Ska kunna dricka kaffe innan julafton i alla fall, slå vad någon?

Nu ska jag förgylla kvällen med lite roligare saker än att sitta och blogga. PEACE OUT töntar!

// F

I got soul, but I'm not a soldier
I got soul, but I'm not a soldier
[10x]

Life. The only problem differential equations cannot solve.



(Bildtext editerad av F: Johan har håltimme...)

MVGFORLIFE filmtipsar

Såg en av mina absoluta favoritfilmer igen. Otroligt mysig, rekommenderas starkt!



http://www.youtube.com/watch?v=CU1KVRN63iY

/J

PS. Jag "fixar" till alla som vill. Lägg bara en kommentar.

Casual Thursday

Eftersom Johan tog på sig att publicera dagens outfit känner jag att jag måste ta på mig att skriva vad som hände i Nv3a idag. (Vilket jag tänker göra nu, håll i er!)

Dagen började med att jag åkte buss till Vällingby, träffar J och vi går ner till tunnelbanan. Där sätter vi oss på Farsta Strand - tåget, men rätt som det är bryter en högtalarröst ut och meddelar att trafiken är inställd mellan Hässelby och Åkeshov eftersom att det inte finns någon ström på banan. Min första tanke var "YES! VI MISSAR LITE AV KEMIN!"

Vi vandrar upp till busstorget igen och träffar Emil, Gustav B, Viola, Frida B och Frida N. Buss 115 mot Råcksta hoppar vi på och därifrån går vi till skolan. Det var skönt med en morgonpromenad. Tack SL!

Till kemin anländer vi något försenade, efter att först köpt lite kaffe. (Har man redan kommit lite försent gör det inget om det blir några minuter extra). Som vanligt på kemin förstår man inte så mycket, men vi håller på med biokemi iaf, så långt är jag med. Höhö. Har ni märkt att G inte använder "dåra" lika mycket som förr? Enligt Nv2a:s blogg är det flera som delar min mening. Detta bör undersökas omgående.

Efter kemin hade vi samhällskunskap. Vi gjorde lika mycket som vi alltid brukar - alltså typ pratade om politiska ideologier. "Ja, så kan man ju också tänka" - "Ja, absolut, det är ett annat sätt att tolka det på" är två uttryck som flitigt används på dessa lektioner. Jag stör mig på det. Man kan tolka allt precis som man vill och det finns inget rätt eller fel. Säg mig, är det en naturvetar-skada att tycka så? Jag menar, vi är ju vana vid rätt och fel på matten, fysiken och kemin.

Lunchen var idag god. Som vanligt. Tummen upp! På eftermiddagen hade vi labbar i både naturkunskap och fysik, inget nämnvärt hände under dessa - så jag låter det vara osagt. Ikväll hade jag tänkt börja plugga till fysikprovet. Men det gick sådär med det, jag kom så långt att jag har fysikböckerna bredvid mig, men närmare än så kom jag inte... :(

Imorrn är det FREDAG :D Vilket innebär två saker. 1. Fredagsbussen och 2. Frukost-matte (:


Fredrik tänker och har sig #1: En sak jag har tänkt på är begreppet kvällsmat och middag. Enligt min definition är middag en stor måltid man äter mellan kl 17-19 som är typ pasta med kyckling. Kvällsmat är något man äter innan man går och lägger sig klockan 20-23. Denna lilla måltid som kan liknas vid ett mellanmål består av en varm dryck och någon macka. Am I right or Am I? En nära vän påstår dock att kvällsmat är synonymt med middag. Så erkänn, jag har rätt va?

// F

ps. Check our skiva out.

Your own personal Jesus
Someone to hear your prayers
Someone who cares
Your own personal Jesus
Someone to hear your prayers
Someone who's there

Dagens outfit!

Hej Das Bloggchen!


Innan ni börjar läsa, sätt på den här låten:
http://open.spotify.com/track/38DrDdmpRnYvP8e4IYDGlO


Idag har vi hittat något alldeles extra till Dagens Outfit - nämligen en Riktig Man. Och nej, det är inte vilken man som helst: denna man är så eftertraktad att till och med andra hanar vill ha honom.

Låt mig presentera alfahanen Carl...!


-------------------------------

Carl. säger:
    t-shirten från ramundbergets fjällshop typ 300
    byxorna från jc typ 1200
    Skärpet är en gåva från min moster från götet
    DC uff skor från typ stadium för 20 år sedan typ 500
Carl. säger:
    typ ganska många typ
Johan säger:
    ja typ
-------------------------------

En sammanfattning av dagen kommer troligtvis upp senare. Tills dess, lev väl och njut av Carl :)

/J


En sida av en annan sida.

Gokväll bloggen.

Hoppas er onsdag har varit till belåtelse. Min dag har varit ordinär. Fast en skum sak hände ikväll. Tre personer beställde lite mat av mig på jobbet. En man, typ...över 50 år. Och två unga tjejer, som pratade ryska/polska och hade...speciella kläder. Jag gav min kollega en blick och hon sa "vi tänker nog på samma sak..." Lilja4ever dök upp i mitt huvud och jag kände mig tom. Ville göra något, men jag kunde inte.

Den senaste veckan har jag fått upp ögonen för alla tv-kanalers play-funktioner, typ svtplay.se, tv3play.se med flera och har hittat mycket bra skit där. Typ Svenska Hollywoodfruar och annat skojsigt som gör att man feelar good, men så har jag också hittat två dokumentärar på svtplay.se som jag fastnat för.

Den första heter "Sämre än djur" och handlar om två unga människor som är homosexuella. No big deal. Men de lever i en kultur där detta inte är accepterat. Dokumentären handlar helt enkelt om homosexuella i hederskulturer. Det låter kanske inte så lockande att se, men ni borde se den. Liksom. Om man inte blir berörd av den har man inget hjärta. I filmen får vi som jag sagt  följa två personer, en kille och en tjej. Och well, for example. Killens familj uppmanade honom att ta livet av sig. Tjejens pappa tycker att hans dotter inte är en människa, inte ens ett djur. Han menar att hon är sämre än ett djur. Alltså, hur FAN kan man ens säga så? Båda dessa personer har för övrigt vuxit upp i Sverige. Och Sverige tycker man ändå borde vara ett land som ligger långt fram i kampen mot alla människors lika rättigheter. Så - to the point - se filmen/dokumentären.

http://svtplay.se/v/1715797/dokument_inifran/samre_an_djur

Den andra jag kan tips om heter "Ungdomsfängelset". Såg den nu ikväll efter jobbet. Den handlar om ett ungdomsfängelse i Ryssland, and well, ska inte avslöja för mycket - men den var rätt intressant faktiskt. Där får man bl.a. följa en kille som har en alkoholist till pappa, som inte vet vem sin mamma är och som både rånat och mördat. Han är bara 14 år. Jag menar. Snacka om att leva i skilda världar. Men jag vet inte. Kanske är det så att man lever i väldigt olika världar, och att man kanske inte ska eller kan jämföra det?

http://svtplay.se/v/1757998/dokumentar/ungdomsfangelset

Så om ni har lite tråkigt, inte vill börja plugga inför fysik-provet riktigt än - ja då har ni lite tips på två bra dokumentärer ni kan se. Om du sitter på någon intressant, cool, läskig, sorgsen dokumentär om what so ever, langa gärna en länk eller tipsa om den.

Lite off-topic-nv3a-blogg-inlägg på sistonde. Imorrn fixar vi lite roliga bilder från klassen. Lovar!

Godnatt.
// F

They say:
Hey whaddaya doin' with your life
Why don'tcha settle down and find yourself a wife
Don'tcha know you can't run away from here
When will you act your age, why don'tcha listen dear

I say:
I'll never grow up
I'll never grow up
I'll never grow up, now

Every day is exactly the same.


Varför kämpa när man kan ge upp?

Emo-onsdag och sånt. Min dag började väldigt bra, fast när jag kom till busshållplatsen såg jag att min buss nyss åkt, så jag fick ta nästa. Tänkte inte mer på det. Satt på tunnelbanan lugn och hyfsat glad. Gick av tunnelbanan och går upp för trapporna i Blackebergs t-bana. Där ser jag att klockan är 08.00, och tänker "ofta". Kollar sedan min mobil som också visar 08... Det är så typiskt. I god tro trodde jag att jag var i tid, men så var icke fallet. Shit happens.

När jag kom in i C407 var dagens genomgång i full gång, men det som fångade min uppmärksamhet var J som satt med en kopp kaffe och två härliga mackor. Det såg gott ut... Något man kanske borde börja med? Typ "frukost-matte"?

Efter matten var det onsdagsrast och sedan var det dags för den absolut roligaste lektionen ever (eller verkligen inte) - nämligen samhällskunskap. Idag diskuterade vi ekologism, men de flesta i klassen tänkte lite mer i naturvetenskapliga banor snarare än samhällsvetenskapliga - vilket i och för sig inte är så konstigt. Inte för att låta bitter, men det suger att diskutera saker i helklass. Lektionens roligaste var dock när Carro yttrade sig och på mindre än en sekund var minst åtta händer uppe i luften. Jag och J som satt längst bak tyckte detta var en mäktig syn. Tänk att en enda människa kan få så många att vilja tycka till.

Man tror alltid att det är lunch efter samhällskunskapen, men ty vi i Nv3a har inte lunch förän 12.30, vilket betydde att vi först hade fysik b. Vi gjorde inte så mycket där, utan typ räknade lite och sånt där som man gör på fysiken.

Till lunch erbjöds det fiskburgare eller ris med curry-kyckling-gryta. Det var ganska mumsigt. De lyckliga slutade vid lunchen med andra är kvar i skolan än och lär sig om internationella relationer på engelska och liknande. Skadeglädje.

Själv sitter jag här och skriver och skriver. Snart ska jag göra lite middag, och sedan åka och jobba. Wiho. Lägga på fejk-smajlet och vara trevlig mot allt och alla.

Btw. När jag kom hem och tog in posten såg jag att jag fått reklam från Uppsala Universitet. Det skrämmer mig. Jag tror det är lite samma känsla som våra föräldrar får när de får hem brev om pensionssparande. Så är det i alla fall för mig.

Dagens smartis#1: Kommundirektören Kristiina Kosunen Eriksson. Hon har, trots att Laholms kommun måste spara, köpt in hattar för 18 000. Dessa hattar finns i sex olika färger och tanken är att de ska hjälpa  kommunens chefer att tänka.

Jag kan inte annat än att skratta åt saken. Titta på bilden nedan, jag lovar, ni kommer le... tänk att få vara en av kommunens chefer. Vilka bra beslut man måste kunna ta med dessa hattar på!

Normal text Stor text Extra stor text TÄNKARHATT Laholms kommunchefer har nu 60 hattar i olika fä

Dagens smartis #2:
Hela jävla Kina som på konstgjort sätt har framkallat snökaos i Peking. Jättesmart ju - jag menar, lite trafikkaos, inställda flygplan, en massa snö och sådär är ju alltid lite mysigt. "Har man inte problem så kan man alltid fixa det."

Igår slog vi rekord här på bloggen! 39 unika läsare, det ni ;D Men. Kommentera mera och gästblogga mera.


PIIIIIIZ out.
// F

It's so hard to think "It ends sometime
And this could be the last
I should really hear you sing again
And I should really watch you dance"
Because it's hard to think
"I'll never get another chance
To hold you... to hold you... "

Life is a lemon and I want my money back.



http://sci.gallaudet.edu/Physics12/smiley_sad.png

Maldiverna nu, snälla?. Ön som jag börjat gilla, som kommer att ligga under vatten om typ ett tiotal år, har börjat bli en symbol för en fridfull plats långt borta utan några problem. Jag har börjat föreställa mig att solen alltid skiner där, att det bara är roliga nyheter i tidningen där, att lövhalka inte existerar på ön, att prov inte finns... att det helt enkelt bara är flippchill där.

Jag saknar ord. Ett videoklipp med Johan Glans säger det mesta. Watch it.



// F

ps1. Tonight is an emo-night. EMO. ds.
ps2. Gästblogga mera! Skicka mail till  [email protected] (höhö)

Look at the hate we're breeding
Look at the fear we're feeding
Look at the lives we're leading
The way we've always done before

There's a she wolf in your closet.

Hej bloggen!

Såhär borde alla dagar vara. Gå upp ur sängen ~11:00, driva runt i Das Haus några timmar och sedan äta lunch. Den obligatoriska eftermiddagsfikan infaller kl 15:00:


Många NV3A:are var väldigt besvikna på att vi inte hade några riktiga lektioner idag. Well, that's life. Bara att plugga hemma på denna "studiedag" om man så vill.

Nu ska jag gå i ide. Ses imorgon NV3A!

/J

http://open.spotify.com/track/45lTNyyHpgwGhVnaphmSXw

Dagens outfit!




Gustav B:

Labbrock - från kemisalen, gratis.
Chinos - Mamma tyckte de var fina, å köpte dom åt mig.
Skor - Något fint märke, kostade så mycket som de kostade.

Karin:

Labbrock - från kemisalen, gratis.
Skor/stövlar eller vad det nu kallas - Köpta somewhere in Stockholm. Halva studiebidraget.

Skribentens kommentar: Både Gustav och Karin kör på den typiska naturvetar-stilen som är så rätt nu på senhösten 2009. Karin använder den lite längre modellen med handgjorda "hål"/slitage på framsidan som representerar den aktiva, lite explosiva kvinnan. Gustav använder den lite manligare, kortare och figursydda rocken som visar på självsäkerhet och funktionallitet i och med de fyra fickorna på framsidan av rocken.

Dagens outfit får tre av fem toasters. Vi på mvgforlife.blogg.se hade gärna sett de tillhörande lab-glasögonen på.


// F

Samson came to my bed and told me that my hair was red.

Cool snubbe den där Erik:


Som F nämde hade NV3A naturkunskapsprov idag, gick som vanligt superduperbra för samtliga NV3A:are. I övrigt hände väl inte så värst mycket idag, några hade som sagt mysmatematik senare.  Tycker skolan borde satsa på att bli lite mysigare, det skulle säkerligen gynna alla inblandade. Speciellt i dessa deprimerande hösttider :'(

Har inte lust att skriva så mycket mer så jag avslutar med några spännande länkar:

http://en.wikipedia.org/wiki/Greenhouse_effect </3

http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide </3

http://en.wikipedia.org/wiki/Algal_bloom </3

http://www.gaisma.com/en/location/stockholm.html <-- Blir ledsen när jag tittar på denna.

http://open.spotify.com/track/4OSRg1faLprPCt86C80zWt <-- Något jag saknar.

/J

Bonjour, je m'appelle Fredrik et je parle francais.

Salut mon ami!

Cava? Moi, cava bien, mais je suis un peu fatigué parce que c'est noir outside, and jag är stolt över att jag fortfarande kommer ihåg lite franska.

Idag var det en rätt så ordinär dag i Nv3a:s liv. Det hände inget speciellt. Lite kemilabb på förmiddagen, där dagens outfits utsågs. En del har redan på förhand kritiserat valet (HOST johan), men vem vet? Det kanske blir succé. Lägger upp den senare ikväll, håll ut! Kemin för övrigt var lite småmysig, det är kul att blanda olika saker - men förstod egentligen någon vad vi egentligen skulle förstå? Det är frågan det. Många hade det kommande naturkunskapsprovet i sina tankar.

Dagen till ära serverades det kallops med potatis, men det var inte vilken kallops som helst. Nej, det var skånsk kallops! Det ni. Nedan ser ni vad jag tycker om skånsk kallops.



Efter lunchen hade vi ungefår en timma på oss att panikplugga lite. Det gick rätt bra, och jag lärde mig både de tre olika variationerna inom biologisk mångfald, samt sambandet mellan syrefria bottnar och alger. (Ibland har jag sån tur - á la Maria Montazami). Provet gick ändå rätt bra för de flesta tror jag. Sista frågan om kväveoxider skapade lite förvirring kanske, och frågan om etanol-bussar tyckte en del var svår medan andra klarade den jättebra. Jag tyckte den var svår, och argumenterade emot provet och sa att etanol visst bidrog till växthuseffekten... Men men. Med tanke på att man inte pluggat så överdrivet mycket får man väl vara nöjd.

Så till dig som gjorde provet idag: Var glad, det är över. Vi fixar skiten :D

Efter naturkunskapen hade några i klassen Matte E. Det var lagom urflippat. Mitt under genomgången kommer Johan in med en kopp kaffe, en stor kaka till mig och en burk cola till Gustav B. "Mysfika på matten" is teh shit. Johan lyckades också med bedriften att göra halva första a) uppgiften - keep the good work up hälsar jag!

Nu sitter jag här hemma framför datorn, det är mörkt ute och jag är ledig imorgon. Det känns faktiskt riktigt skönt... fast jag slår vad om att det skulle vara skönare att ligga på en luftmadrass i Indiska Oceanen vid Maldiverna och äta jätteräkor. Erik J och Madde är också på, är du?

http://www.theclimatescam.se/wp-content/uploads/2009/09/maldiverna.png

dagens citat 1: "Don't worry - be happy!" - Sussie på dagens Matte E lektion.
dagens citat 2: "YES! Jag får skjuts hem idag, då kan jag ta med mig mycket böcker hem" - Moa på matten.

// F

I try to laugh about it
Cover it all up with lies
I try and
Laugh about it
Hiding the tears in my eyes
'cause boys don't cry
Boys don't cry

Fuck this, jag drar till Maldiverna. Följer du med?

Prov. Mörker. Krav. Svininfluensan. Ansvar. Djurgården kvar i allsvenskan. Framtidsångest. Rädd. Fuck this! Efter att ha läst om Maldiverna i den gröna naturkunskapsboken fick jag nog. Jag la ner boken i väskan, öppnade upp firefox och gick in på Vings hemsida för Maldiverna. Förstår ni hur galet najs det skulle vara att bara dra dit med någon man gillar? Bara chilla galet, njuta och liksom, göra sånt där som man VILL göra. Typ, "how life should be".



 

Visst ser det underbart ut?

 

Nackdelarna då:

  1. Att åka dit med Ving i åtta dagar kostar runt 60 000 per person.
  2. Enligt NK-boken hotas Maldiverna av översvämningar osv (fuck miljöproblem).
  3. Finns det svenskt kaffe där?
Men nackdelarna är egentligen problem som går att lösa. Öh. Nackdel#2 är bara ett långsiktigt problem... Så well, fuck this, när åker vi? :D

------------------------

"Men man kan väl få drömma?"

------------------------

Back to reality. Måndag imorrn. Naturkunskapsprov imorrn. Det löser sig nog. Det är mörkt ute. Erik S har skaffat facebook (vilket ingen kan ha missat?), om någon trots allt har gjort det ville Erik S att jag skulle hälsa att ni kan bli vän med honom där. (Liksom, ju fler vänner - desto coolare är man.)

 

Idag har vi haft 32 unika läsare - REKORD! :D Imorgon slår vi det igen, större än Blondinbella tjalala!

 

// F

 

Dream On Dream On Dream On
Dream until your dream comes true
Dream On Dream On Dream On
Dream until your dream comes through
Dream On Dream On Dream On
Dream On Dream On
Dream On Dream On, AHHHHHHH

 


Bättre sent än aldrig.

Yo bloggen!

Nu sitter många i Nv3a med lite panikångest inför provet imorrn. Pluggandet inför detta prov har bortprioterats en del på grund av klimatprofilen som skulle in i fredags runt midnatt. Jag tror därför inte att jag är ensam med att snart börja plugga inför provet. Grundläggande ekologi känns plötsligt inte så grundläggande. Men jag och Kenjoe kom faktikst på att vi har drygt 10 timmar på oss att plugga inför provet, och då borde man hinna läsa igenom alla sidor?

http://ga.water.usgs.gov/edu/graphics/watercycleswedishhigh.jpg <-- Detta är en av sakerna vi skall kunna tills provet.

Vi får be till de högre makterna och hoppas på det bästa.

Tummen upp för att...
...Kenjoe skapat en grupp för oss i Nv3a@Facebook! Awesome, då kan vi hålla kontakten och... typ sånt.
...AIK dubblish igår. (Vi vann alltså svenska cupen också.)
...jag vaknade runt halv två idag. Det är skönt att sova på söndagar.
...det snart är jullov (öh...eller, det är mer önsketänkande.)
...vi är lediga på tisdag (om man nu inte har uv-samtal eller tänker gå på projektarbetet.)

Tummen ned för att...

...det är måndag imorrn.
...det är NK-prov imorrn.
...det fortfarnade är tradigt väder ute.

(Yes, tummen upp vann today again!)

Idag hoppas vi förresten på att Assyriska vinner över jyrgården, så att de åker ner till superettan! :D

Peace out matha!

// F

ps. Lycka till med pluggandet! ds.

Don't ya think that you
Need somebody
Don't ya think that you
Need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one

Nostalgi a la '97

http://open.spotify.com/track/01mMcHKOfklZR0O1zV5odZ



/J

____________________

Edit kl 23:21 av F.

Nu är det 39 minuter kvar tills klimatprofilen ska vara inne. Jalla habibi!
_____________________

Dagens outfit!

Today is a special day. Today is the second day of dagens outfit, and we are proud to presentera *trummvirvel* Erik Jönhagen! (Vilken stil, vilken elegans - vilken pose! :D)



Skjorta - Myran, 10 kr.
Linne - Oskars
Jeans - Köpt på rean @ HM, typ 99,50!
Skor - Converse, fast de är fejk.
Väska - Köpt på ÖB.
Klocka - Made in China.
Halsband - Har gjort själv!
Armband - Gjorde på scouterna när jag var liten.

(Skribentens kommentar: Kontrasterna mellan Eriks och Felixs outfits är slående.)

Nein Nein Nein!!!!!

God Jul!

(VARFÖR BÖRJAR BUTIKER REDAN SKYLTA MED GOD-JUL-SAKER? :@)

Fick en chock när jag kom in på bloggen. Den var helt rosa. Inte okej någonstans.

Nu har jag kommit hem från stan och ska strax börja plugga naturkunskap. Oh vad härli...ångest! :(
För övrigt gissar jag på en drygt 50 % av klassen sitter och skriver på sina klimatprofiler just nu. (Ni som gör det: stressa inte, inlämningen stänger först om 5 timmar).

------------------

You guessed it wrong man. Hela NV3A skriver klimatprofil i detta nu. Vi tolererar ju som sagt inga VGn. Personligen går det också superbra!
/J



------------------

Dagens outfit kommer idag representeras av klassens sötaste pojke. Vem det är och hans outfit koommer komma upp lite senare (:

Slutligen tänkte jag ge mina tips om hur man förbereder sig inför ett naturkunskaps-prov:
• Titta på TV
• Kolla Facebook lite och fastna i några timmar
• Titta på roliga Youtube-videos
• Storstäda ditt rum i desperat sökande efter att ha något annat att göra istället för att börja plugga
• Tröstäta godis och kasta ondskefulla blickar på faktaböckerna
• Och till sist känner man sig besegrad och börjar plugga...men då inser man att huvudvärken kommer smygande och går och lägger sig.

Med dessa tips kommer du garanterat att få MVG.

// F

Talk to me softly
There is something in your eyes
Don't hang your head in sorrow
And please don't cry
I know how you feel inside I've
I've been there before
Somethin is changin' inside you
And don't you know

Livscoach sökes.


Dagens outfit!

Låt mig stolt få presentera: Dagens outfit!



Till vänster har vi Mickan och till höger har vi Felix som dock inte går i vår klass, men det gör inget.

Mickan:
Kofta från H&M
Tunika och halsduk från Zara (skribentens kommentar: Wtf är en tunika?)
Skorna kommer från Tommy Hilfinger (skribentens kommentar: Fotografen är inte så erfaren och missade att ta kort på skorna... men whatever)

Felix:
Kavaj från Armani, kostar 17990 kr
T-shirt köpt i London. Designad av... någon kändis, finns tydligen bara i två exemplar i hela världen. 3000 kr.
Bälte - Tiger of Sweden, köpte på rean för 990 kr
Jeans - Replay, och ja, de var svindyra också.

// F

Schönes Wetter ja... nicht!

Läs rubriken högt för dig själv. Jag är inne på samma spår som Johan, den här dagen har nog, vädermässigt sett, varit den tråkigaste och mest ångestfyllda hittils i år. Usch för snöblandat regn. Och vet ni det värsta av allt? Det kommer hålla i sig i typ flera månader framöver. INTE KUL!

Iallafall. Det har länge ryktats om dagens outfit, och efter många om och men (eller inte) lyckades vi hitta två perfekta kandidater. Bilderna kommer att publiceras lite senare ikväll. I promise!

Btw. Igår trodde jag att jag inte skulle få någon biverkning av vaccinet, men ack så fel jag hade. Det kommer tydligen dagen efter, och då jävlar kommer det. Hade jätteont i armen inatt, och kunde inte sova på den sidan. Sedan har jag känt av det hela dagen = onajs. Men det ska tydligen gå över om 1-2 dagar och är vanligt att man får, så det är nog ingen fara.

Men - tanken med det här inlägget är att upplysa er om en sak. Jonna ringde mig nämligen precis innan middagen och ville fråga en sak om klimatprofilen. Jag blev genast orolig, eftersom jag redan lämnat in den tidigare idag. Jonna berättade iaf att hon upptäckt att testet på klimatkontot inte räknar ut ton koldioxid per år, utan ton koldioxidekvivalenter per år. PAAAAAAAANIK. Fast... vad tusan är koldioxidekvivalenter? Jo det är:

"Gemensam måttenhet för utsläpp av växthusgaser (CO2e). Anger mängd av en växthusgas uttryckt som den mängd koldioxid som ger samma klimatpåverkan; påverkan av till exemepl 1 kg metan motsvarar klimatpåverkan av 21 kg koldioxid."


Om ni tittar riktigt noga på klimatkonto-testet så står det inte CO2 utan CO2e. Haha, jobbigt läge va? Fast, jag har som sagt redan lämnat in och skiter i det faktumet att ett litet e står efter CO2. Jag rekommenderar att ni också gör så.

Aja, shit happens. Inte konstigt att testerna skiljde sig så mycket åt förresten. Jaja. Det löser sig nog.

Dagens outfit lite senare alltså, missa inte det. Och kommentera gärna ;D

Piiiiiiz out!

// F

-Oouf mauw möööööuw! -Va? Jag talar inte björnska.

HEJ BLOGGEN!

Efter 2009 års kanske äckligaste vädermorgon inledde NV3A med samhällskunskap. Lektionen var som vanligt TOTALLY FRIGGIN' AWESOME.

Sedan hade klassen kemi. Om någon har lust att berätta vad som hände, feel free to do so.

Dagens höjdpunkt börjar dock efter lunch: NV3A ska ha utvecklingssamtal. I de flesta klasser är detta en big deal - inte hos oss. De 15 minuter vi talar med vår mentor erhåller vi ett konstant flöde av smicker, hyllningar och komplimanger. En skön egoboost helt enkelt.

Nöjd med mig själv gick jag hem och såg en film:


(Danke schön Mickan! Blev rätt förvånad när Phil Collins började sjunga mitt i allt.)

F kommer som utlovat lägga upp "Dagens Outfit" senare ikväll.

/J

http://open.spotify.com/track/3wNXqTMimmuTEj1iEPftC7

Swine flu is not ett hot anymore, because I've vaccinerat mig today!

Gokväll alla!

Idag har jag vaccinerat mig. Jag trodde det skulle göra ont och att jag skulle få någon skum biverkning som typ bara en av tusen får, men hittils har jag inte fått någon ända biverkning tror jag (förutom att jag börjat hosta), så håll tummarna för att det inte blir värre än så här!

Hur som haver. En viss Mr. Kenjoe har kommit med en jättebra idé till bloggen. Vad det är för något säger vi inte, men den kommer att förverkligas inom en snar framtid. Tack kinesen!

// F

ps1. Dagens outfit kom inte upp idag heller. Dåligt jag vet. Men imorrn kommer den, lovar.
ps2. Nu är det bara 2 dagar kvar tills "min klimatprofil" ska in. Börjar ni känna er stressade nu?
ps3. Vilken tid har jag utvecklingssamtal imorrn?
ps4. Assyriska vann över jyrgårn. Superettan här kommer djurgårn!
ps5. Det är kul att skriva ps.

Martin har rånat era kiosker,
Han har hotat er med kniv, HUGGA DIF!
Han har meckat upp en fet,
Han har brutit sina ben,
Å så rullar showen vidare igen.


We could leave this town if only for the weather

Hej bloggeeeeeen!
Konstig dag det här.




På samhällskunskapen hade NV3A en mycket intressant diskussion om feminismen:


God kväll,
/J

http://open.spotify.com/track/2TVvmr47zq8IIoOGsoyuEu

I'm not pop - I'm hiphop

Eller inte.

Tisdag, dag två efter höstlovet. Allt är igång som vanligt. Och nu är det bara 3 dagar kvar tills miljöprofilen ska in, och gissa vem som är typ klar? ;) HAHA SUCKERS!

Fast å andra sidan, jag har inte börjat plugga till naturkunskapsprovet. Någon som ens gjort det? Naturkunskapsplugg på fredagkväll @ myplace någon?

Höhö. Igår under mattelektionen ringde min mobil. PRECIS när Suss skulle hjälpa mig med ett tal (dålig tajming), men jag såg att det var från min (typ) chef, så jag frågade om jag fick svara - och det fick jag. Nu tänker man att det ska vara något viktigt, men han började med att säga "haha, fredrik, varje gång jag ser din adress börjar jag skratta" och jag bara "öh, varför?" och han fortsätter "men har du aldrig tänkt på att Brunkullegränd skulle kunna bli Brunknullegränd?" Haha, så galet mogen chef :D Men sedan frågade han om jag ville jobba på kvällen, så lite viktigt var väl samtalet ändå.

What so ever. Idag hände en annan skum sak. Som de flesta vet flyttade jag till villa i september. Asnajs. Och i villan finns det ett inbrottslarm. Det här larmet har funkat lite halvt bra och gått tre gånger under oktober (vi har haft hantverkare hemma, så de har väl lyckats aktivera det). Detta resulterade i att my local brevbärare (han har varit vår brevbärare i 17 år typ) skällde ut mig igår när jag skulle till skolan. Fett pinsamt. (Larmet hörs VÄLDIGT högt och hade tydligen varit igång några timmar).

När jag idag kom hem från skolan så hörde jag på långt håll att det pep och tänkte "näe shit pommes" och mycket riktigt var det vårt larm som gått igen. Det komiska var att när jag öppnat brevlådan för att ta posten med mig in så kommer en Securitas-bil och snubben i frågar "Hallå, bor du där?" och jag svarade att jag gjorde det, och han sa att han hade hört larmet och gav mig hans visitkort så vi kunde ringa honom för en kostnadsfri-rådgivning (?). What the fakk! Så himla random. Snacka om att vara marknadsföringsintensiva (ett ord vi lärde oss på marknadsföringen idag).

Det var lite kort om min dag. Hur har er dag varit kära läsare? (Ja, jag försöker få er mer engagerade. Vi needar mer kommentarer och gästbloggande. Om du vill gästblogga, skicka bara det du vill få publicerat till [email protected] så lovar vi att publicera det.)

Hejsvejs!

// Fredrik

ps1. Imorgon kommer dagens-outfit. Det ni ;)

I gotta feeling
Tonight's the night (HEY! )
Let's live it up (lets live it up)
I got my money (I'm paid)
Lets spend it up (Lets spend it up)
Go out and smash it (Smash it)
Like Oh My God (Like Oh My God)
Jump off that sofa (Come On! )
Lets kick it OFF

What's up girlfriend, something's goin' on?

Hej bloggen!

Idag var NV3A tillbaka i skolan.
Kul, tyckte vissa.

Naturkunskapen var som vanligt sjukt givande. Ni vet att NV3A är duktiga på det mesta, men ett område vi är speciellt framstående i är instruktionsanalys. Innan NV3A kan skriva en inlämning måste denna obligatoriska analys alltid ske. Den utförs enligt tradition på den sista lektionen innan inlämningen. Hur länge den tar och vad den innefattar varierar, men den resulterar alltid i exakt samma sak: vi har precis lika lite koll som vi hade innan.

Efter naturkunskapen hade några i klassen matematik. Trevligt..!



Alla som går i NV3A är ruskigt duktiga multi-taskers. Därför har vi fyra miniräknare var så att vi kan göra fyra uppgifter samtidigt. Smart va?!


Jag hade kunnat lägga upp ett par bilder till men har fått order att begränsa bloggen till "skolan". Detta minskar vår målgrupp ordentligt och antagligen kommer ingen vilja gästblogga längre (inte för att så många har gjort det än). Well, that's life. F lär hur som helst ändra sig när han läser detta.

Lev väl,
/J

http://open.spotify.com/track/0uyJ580Jzz0620InPu2M0v

EDIT #1. MER GÄSTBLOGGANDE OCH KOMMENTERANDE TACK.

EDIT #2. Huh?


Äntligen skola!

Alltså shit pommes frites, jag skulle inte klarat en dag till utan skola! Höstlovet dödar ju en. Inga läxor, inga prov, ingen press... Varför har man ens lov? Det är nog ingen som gillar det egentligen. Liksom, man får sova hur länge man vill, man får göra vad man vill på dagarna och man har ingen ångest över skolan. Hur kul är det egentligen? Men, men. Lov varar inte för evigt som tur är. Tyvärr hade vi sovmorgon idag, men imorgon ser jag fram emot att ställa klockan på 6.30 och äntligen få andas in den friska morgonluften på väg till skolan så tidigt. Älska att börja 8!

Tillbaka i skolan var alla i Nv3a pigga och glada, lyriska över att äntligen få börja plugga lite. Och tro mig, det började bra. På naturkunskapen påmindes alla om den stora inlämningsuppgift vi har tills på fredag (miljöprofilen) och så blev alla glada av att påminnas om provet vi har nästa måndag. YES! Ett till prov en måndag. Kärlek <3

Men matten var faktiskt rätt tråkig idag, jag hann göra klart alla uppgifter :( Det är inget skoj, för då får man ingen press på sig och man måste inte ta hem matteboken för att räkna. Som tur är har jag jättesvåra fysik b - uppgifter som jag inte förstår någonting av :D

Btw. Nv3b vann 50-tals tävlingen, vi kom inte ens 2a. Inte heller kom vi 3a. Jag tror det beror på att inte jag var där, för med mig med på kortet hade vi kommit överlägset etta. (Höhö, OBS att hela inlägget är sarkastiskt/ironiskt.)

Men what so ever. Nv3a, aka mvgforlife, är återigen i skolan. Framöver väntas massor med prov, härliga läxor och annat mumsigt. NU KÖR VI! :D

// F

ps1. Johan - upp med dagens bilder.
ps2. Barapapappapa
ps3. Fredagsbussen rullar igen på fredag. Tagga!


The Bandit Metalizern - Ångesttider (Melodi: Sommartider)

Ångesttider
Jag känner det är nånting på gång
Ångesttider
Jag har känt det hela natten lång
Snurrar runt i en stad som blöder
Som viskar
Allting är svart

Ångesttider nej nej
Ge mig din hunger
Ge mig din hand. oooh
Ge mig allt jag vill
Och sprit ibland

Ångesttider nej nej
Ångesttider
Kämpar och kämpar
Mitt hjärta i brand
Som ger ångesttider ibland

Jaaaaaaaaaaaaaaarå!

SM-GULD'09!

Så himla gott mos. Vi är bäst. Överallt. Helt awesome.

AIK-kläder imorrn i skolan, check.

// F

RSS 2.0