Mammas gata.

Timbuktu – Mammas gata

I hate Fysik B.
Fysik B hates me.

Nationella om två veckor. Det är galet. Kan man det? Nä. Förstår man det? Nä. Vill man förstå det? Nä. Är det roligt? Nä. Är det värdelöst kunnande? Ja.  USCH.

Om jag fick välja skulle jag nästan vilja läsa Kemi C istället för Fysik B. Om det nu fanns dvs.


Idag var tanken att en tripp in till staden skulle genomföras. Fast när jag vaknade och hade ätit frulle runt 13-tiden så kändes det inte så taggat att ge sig ut i minusgraderna. Att de flest affärer dessutom stänger kl 16 en söndag lockar mig ännu mindre. På tisdag får det bli istället.

Prispress.com suger kuk och jag måste köpa en ny mobil. En samsung, mellan 2-3000, ej heltouch. Bra kamera, SMS/ringa och mp3-spelare är allt jag behöver. Inget jiddrande med 3G/internet/spel/osv. Någon som har tips?

Imorgon får ni för övrigt vad detta "something" är. En del kommer nog att skratta. En del kommer nog att tycka vi är töntiga. En del kommer inte säga något alls. Jag och J skiter i vad, det är med stolthet vi kommer att... ja, vadå?

// F

Window shopping

Imorgon skall Philips Wake-up Light väckarklocka slash lampa införskaffas.Väckarklocka för 800 kr känns lite saftigt, men va fan, om man alltid tänker på det sättet så kommer man aldrig att ha roligt. Så imorrn blir det en tripp till staden. Fick mitt nya VISA-kort igår, vilket gillas starkt. Prispress.com håller dock fortfarnade min mobil kidnappad... borde man köpa en ny? Några tips på en snygg Samsung mobil? (:

Tjuvlyssnat.se leverar för övrigt dagens "vad-man-ska-göra-när-man-blir-arg" -tips!

Matsal i gymnasieskola, Stockholm


Tre tjejer ~18 diskuterar aggressioner.
Tjej 1: Asså, ibland blir man så himla arg!
Tjej 2: Jaa men gud, jag vet precis hur det känns!
Tjej 3 (rycker på axlarna): När jag blir arg så spelar jag GTA, kör över några horor och sen blir jag glad igen!
De andra två tjejerna stirrar förskräckt på tjej 3 medan hon lugnt fortsätter att äta.



Tjuvlyssnat äger, men på senare tid har felsms.com börjat besökas allt oftare. Skit samma. Håller på att somna här framför datorn, känns som att en film på tv:n vore riktigt rätt just nu.

// F



Fly high. Crash hard.

Ikväll är en kväll då jag inte har lust med något.
Köpte godis på väg hem efter gymmet. Inte ätit det på flera månader, men blev lite sugen på det påvägen hem.
Frågan är bara om jag ens kommer äta godiset. Kom så långt att jag köpte det i alla fall. Det var bra.

Har börjat inse att företaget jag skickat iväg min mobil till på service är ett blufföretag. För ett halvår sedan (typ) köpte jag mobilen och ett minneskort från prispress.com. Priset var bra, hemsidan såg lite skum ut, men tänkte vafan. Så jag köpte den. Allt fungerade perfekt, fick hem den och sen har jag inte tänkt mer på det. Strax innan jullovet gick skärmen sönder och blev helt svart (jag har inte tappat den). Skickade in den på service den 18 december, och de mottog mobilen den 21 december. Nu, mer än en månad efter, den 29 januari har de fortfarnade inte hört av sig.

Jag har ringt flera gånger och mailat flera gånger. Man kan inte få någon kontakt. Efter lite googlande hittade jag följande sida. Den säger nog allt.

Kul. Verkligen. Vettefan om jag kommer få se min mobil igen. Nu är det nästan så att jag önskar livet ur de som står bakom företaget. Jävla horungar!

Man blir bara trött, ledsen och arg. När jag köpte mobilen var det ingen som tvekade på om det var bluff eller inte, utan det är tydligen på senare tid som det ploppat upp.

Som tur är har man en snäll pappa som är advokat, som pysslar med lite sånt här. Så nu jävlar ska jag stämma skiten ur dom!!!!!!!!! Eller inte, men nog ska jag bråka lite.  1 2 3 Attack!

---------------------------
Mitt i all denna tragedi så har flera postiva nyheter nått mig idag.
1. Mitt nya VISA-kort har kommit (så nu kan jag fortsätta konsumera).
2. Kenjoe följer med på flaket! WIHO!
3. Vi hade varken fysik eller biologi idag. Lycka!
4. Fick ett mail sent igår kväll. Ett mail som var väldigt oväntat, och som gjorde min dag (...eller kväll). Mailet kom från Jannecke Schulman som är ansvarig för Gamla Blackebergares hemsida, och som satt i juryn på uppsatstävlingen i höstas. Frida i Nv3c vann ju (välförtjänt), men Jannecke ville ge mig och en tjej som heter Sofia i 2an ett hedersomnämnande. Det var väldigt snällt faktiskt. Mitt bidrag, som jag sedan länge raderat, finns numera tydligen upplagt på deras hemsida. Säg what tänkte jag och surfade in. Började läsa och minnas varför och hur jag skrev texten. Och varför jag skickade in den. Det jobbiga är att jag genast hittade flera stavfel och andra grammatiska fel. Men sånt kanske man får leva med.

En sak förstår jag dock inte.
Varför har man en hundradagarskryssning när det inte ens är hundra dagar kvar? Don't get it. Senast på måndag måste man betala. Vilka i Nv3a ska följa med? Eller ska alla sitta hemma och plugga fysik? (:

http://it.sektionen.se/kryssning/images/amorella.jpg

Trevlig helg
önskar
Fredrik.

And the 7th thing I hate the most that you do...



...you make me love you.

Ain't no sunshine.

Skrev värsta inlägget. Men markerade allt och klickade på delete. Det får bli ett citat istället.



// F



Words like violence.

"Hej mitt Vinterland! Nu är Vad gör du här?"

Det är fan frågan. Mer snö? Kom igen - vad har vi gjort för att förtjäna detta? :(
Det är inte kul längre.

Kom hem klockan 17 idag. Arg och trött på allt och alla. Känner verkligen att jag sprider glädje om mig. Så jag tänker inte skriva något mer idag.

Hej.

// F

Röd grapefrukt från Israel och Wake-up light lampor.

Efter lite mörk choklad, Oreo-kakor, lite middag och en röd grapefrukt från Israel så mår jag lite bättre.

Har surfat runt lite och hittat en väckarklocka jag skulle älska. Fast det är mer en lampa.

http://www.mondohightech.com/wp-content/uploads/2009/02/philips-wakeup-light.jpghttp://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/HF3463_01-GAL-global?wid=430&hei=430&$jpglarge$

Philips Wake-up Light HF3463. Kostar runt 800 kr med frakt @ Webhallen.

"Ljuset ökar gradvis under 30 minuter innan den inställda väckningstiden. Ljuset faller på dina ögon och påverkar dina energihormoner och förbereder din kropp på att vakna. Det gör uppvaknandet till en mer behaglig upplevelse."

Lampan har också en FM-radio. Låter bra, eller hur? Nackdelen är designen, den är väldigt stor. Men sånt kanske man får ta. Borde jag köpa den? Ja/Nej/Hej?

// F

In your darkest time, it's just enough to know it's there.





Det går bra nu. Inte.

Min sköna sovmorgon avslutades med fem minuters hetsätande (även kallat frukost) samt löpträning till bussen på två minuter. Som tur var så hann jag, annars hade jag nog seriöst gått hem igen.

Dagen till ära har jag fått reda på att mitt VISA-kort blivit spärrat för att jag (????) slagit fel kod tre gånger för mycket. Asskumt. Ett nytt kort kommer först på måndag. Kul!

Igår bytte min familj från det statliga skitbolaget Telia till Tele2. Det jag igår inte tänkte på när vi bytte var att våra mailadresser från Telia skulle försvinna. Detta har lett till att Telia nu har stängt av och tagit bort min mail. Jättekul! På de CV:n jag lämnat ut står min Telia-mail också, blir lite extra kul! Superduperkul!

Tänkte gå på öppet hus ikväll, men enligt  James via Erik var man tvungen att anmäla sig om man skulle få komma (jag vill inte ens ha en jävla biobiljett?). Kul, jättekul!

Kom nyss på att jag inte har gjort fysikläxan. Kul!

Min vanliga mobil har varit på service sedan den 18 december. Prispress.com har inte ens hört av sig. Deras support har öppet 9-13 må-fre. Idag ringde jag 12.50. Stod i kö i tio minuter för att 'vänta  på min tur'. Klockan 13.00 sade den automatiska telefonrösten: "Våra öppettider är måndag till fredag, kl 9-13. Välkommen att ringa då!". Jaaa, jättekul! De har inte svarat på mitt mail heller. Wiho, kul!

Min cp-mobil jag har nu har en batteritid på typ två timmar. Det är asnajs. Kul!

Som att det inte vore nog får man se följande när man surfar in på aftonbladet.se :


KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUL.
Det går bra nu.
KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUL.

CP.

// F

Halli-hallå.

"Jag vill ha det som dig, fast jag vet att du tänker likadant ibland och vill ha det som mig"



Idag skulle jag köpa gymkort. Kommer in i Vby Sim- och idrottshall. Går fram till receptionen. Säger "halli-hallå!" och förklarar mitt ärende. Receptionisten var riktigt trevlig och jag har tydligen haft fyra kort hos de innan! (Jag blev själv lite chockad, låter som värsta träningsnarkomanen!). Hur som helst, 1300 kr. Halvårskort. Gym + plaska i vatten. Ska betala och drar mitt kort. Slår in pinkoden. 'Fel pinkod'. Konstigt tänker jag. Slår in koden igen. Är helt säker på att den är rätt. 'Fel pinkod'. Receptionisten säger att hon kan ta det manuellt med mitt leg. Men då visar det sig tydligen att mitt kort är 'ogiltigt'. Wtf? Känns inte så bra, men fick komma in och gymma i alla fall. Frågan blir nu: Ska jag se detta som ett tecken från ovan att jag inte ska börja gymma igen?

Annars har dagen varit bra. CV-turnén gick väldigt bra. Man blir glad av att alla är så trevliga och tillmötesgående. Det betyder mycket. Wiho!

Precis som Frida B sa imorse känns det lite som att kroppen kör på rutin. Samma sak varje dag. Frukost, skola, hem, äta lite, plugga lite, äta middag, se lite tv, sova. Och så börjar det om igen. Okej att alla dagar inte känns så, men just nu känns det lite. Jag tror att vi behöver mer spontanitet och mindre krav. Dra ut och festa en tisdagkväll, dra och spela badminton en onsdagskväll. Ut och äta en torsdagkväll. What so ever. Sånt blir man glad av och det är typ därför man lever.

Imorse när jag vaknade satte jag på The Voice (kanalen som jag tidigare hatat, men nu älskar) sa Jakob Öqvist något i stil med 'Så vill jag säga gomorron till alla er lyssnare som nyss vaknat och ligger där i era varma sänger och funderar på om ni ska gå upp eller inte'. Just i det ögonblicket kände jag såååå för att ligga kvar i sängen. Att ligga kvar i sängen när man inte måste upp är tråkigt, men när man måste upp och gå till typ skolan vill man ligga kvar hur länge som helst. Det är konstigt det där. Funderar apropå sova att införskaffa mig en ny väckarklocka. Eller ni vet, en sådan där Philips lampa som ökar i ljusstyrka tills man vaknar. 'Ett naturligt uppvakande' som de kallar det för. Är det någon som har en sådan? Fula som fan är dom, men jag är lite lockad av att köpa en sådan. Ska jag eller ska jag inte? (And here comes the beslutsångest igen!)

Nu tänkte jag inte bli för långdragen. Det ryktas om att middagen snart är klar hemma hos mig, så ska röra mig uppåt strax. Imorse fick jag för övrigt en stark känsla av att jag vill bli bättre på matlagning. Typ göra coola och varierade frukostar. Röd grapefrukt från Florida, egen färskpressad apelsinjuice, hallonyoughurt med hemmagjord müsli. Det låter ju både nyttigt och ruskigt gott? Middag kan vara gott, men är oftast tråkigt. Samma sak med lunch. Men frukost, det är något speciellt med det. Frukost är överlägset den bästa måltiden på dagen.

Okej, nu har ni nog slutat läsa för länge sedan. Nu ska jag äta middag. Ses imorrn (:

// F

Plan

Jag har en .
1. Vi slutar plugga på allt som inte är viktigt... (sam-ämnen mostly)
2. Vi börjar plugga på fysik och matte 3. Vi anmäler hela klassen till fysiktävlingen
4. Vi vinner lagtävlingen och den individuella tävlingen och får ihop 12k.
5. Vi köper 6 st longboards och ger 5st till de mest "åwesuma", och ger typ Madde den 6e. (Obligatorisk kvinnlig inkvotering)
Sen spelar vi in en video som toppar denna med Oskar och Erik.Js bands låt i bakgrunden. Get it?

//K.L

Johan hjälper:


Help me get away from myself!

"People keep showing how important it is to speak for yourself.
But what they keep forgetting is to let yourself speak for you."


Min själ är inbäddad i ett tönt-/romantiklager

Hej där, jag spenderar söndagskvällen genom att multitaska dvs. arbeta projekt och samtidigt titta på bästa filmen alla tider nämigen DIRTY DANCING.

Det är en scensekvens i början av filmen när Baby's fötter filmas en lång stund och hon har vita tygskor från Ked's på sig. När jag såg det kom jag ihåg när jag såg filmen för första gången och blev helt kär. Sedan letade jag hela sommaren efter ett par likadana tygskor och tillslut hittade jag dom!

Dem här tygskorna blev mina bästa vänner i ett antal år. Shit vad mycket dem var med om haha. Jag kan säga att dem inte var speciellt vita eller luktade speciellt gott efter ett tag men gud vad jag älskade dem där skorna. Jag stod alltid framför spegeln på tå och tog samma steg som Baby i filmen =). Till slut så kastade mamma dom. Tydligen kunde jag inte gå runt i dem utan att skämma ut mina föräldrar. Man, vad ledsen jag var sen!

Sätt på tv:n nu!

// Frida

Face drop.

Nv3a klimatdebattar. Jag kan bara inte låta bli.



Fler bilder hittar ni på Fronter/Biologi B/Nv3a Klimatdebatt Bildspel. Höhö.

Efter att ha serverat halal-kyckling en halvdag så är man lite trött. Vad ska Fredrik göra efter middagen?
a) Sova i en timma.
b) Göra klart religionskunskapen samt kommunicera med min grupp.
c) Plugga fysik eftersom jag inte gjorde det igår.
d) Planera veckans projektarbete.
e) Hoppa in i duschen.

// F

Saturday is like a Sunday on a Friday.

Vet ni?
Lördagar är bäst.
Speciellt de lördagar då man är ledig.
Vaknar upp vid halv ett, öppnar fönstret och känner den kyliga luften strömma in i rummet. Solen skiner in och jag hör fåglarna kvittra. Tyvärr infriades inte min frukostdröm som jag skrev om i förra inlägget. Men det gör inget.

Idag har jag faktiskt pluggat lite och varit hyfsat effektiv. Har dock inte hunnit med fysiken, vilket jag borde om jag inte vill faila sönder på NP. Tar emot, men kanske borde jag titta lite på den nu?

Ikväll är jag ensam hemma. Hemmafest? Utgång? Spåra? Jao, om väckarklockan inte skulle vara ställd på 5.30 imorgon. Men skitsamma. Mysig filmkväll är inte heller helt fel. Lite C2H5OH skulle dock inte skada. Man borde sänka åldern till 18 år på systemet, i alla fall för oss som klarar av att hantera alkohol. (Haha, det var nog det dummaste jag sagt idag). Saft fungerar ju annars också.

På håltimmen på måndag tänkte jag åka på lämna-in-cv-turné i Västerot, om det är någon som vill haka på så är det bara att säga till! (:


En bild säger mer än tusen ord. Jag gillar dessa byxor. True Story.

// F

Something...

... från Tyskland.
... med 15 % rabatt.
... som en hyllning till mvgforlife-nation.
... som kommer bli succé.

Vad? I don't know. Inom en vecka har ni svaret. Spännande va?


Imorgon vill jag vakna upp av en skinande sol, 25 grader och detta serverat som frukost på altanen:



Är det okej?

På marknadsföringen sa C "Varför bryta ett vinnande koncept?". Det gjorde min dag.

// F

If this is what I call home, why does it feel so alone?









She compels you, you can't help it...




Hittade ett par stycken smurfhits också. Förmodligen de sämsta skivor jag äger, tyvärr. Förstår inte riktigt hur sådant kunde vara "inne" för några år sedan.

Usch.

Jag är helt tom i huvudet. Känns som att det är natt 24h om dygnet. Kanske borde köpa en Slap Chop så att jag kan "be slapping your troubles away".

Någon uttryckte det bättre:

There is no love here and there is no pain.
Every day is exactly the same.


Tvångstankar is teh shit.

Har ni tvångstankar?
Jag har det.
Fast de kommer och går.


Extra jobbigt är det om ens kompisar också har det. Snacka om i-landsproblem.

Meeeeeeeeen - imorrn är det fredag! WIHO.
På turismen ska jag lära mig prata i mikrofon.
På marknadsföringen ska vi nog göra något spännande.
På fysiken ska vi nog göra något obegripligt.
Jag har hittat mitt USB-minne med hela projektarbetet igen. Mitt liv är räddat.
Att jobba 3 timmar är galet chill, och känns nästan lite onödigt.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan krypa ner i sängen, imorrn börjar vi tidigt igen :/

Och alla nya bloggare - ni är helt awesome! Fast Kenjoe, du failade rätt hårt. Man måste publicera sitt inlägg direkt när man skrivit det, annars blir det inget bra :(

Btw, fåglarna har viskat i mitt öra att Nv2a håller på med samma svenska/fysik - projekt som vi höll på med - men de behöver tydligen hjälp? Eftersom dessa personer är blivande Nv3a:or känns det inte annat än rätt att hjälpa till. Så om det är någon liten nv2:a som sitter och läser här och vill tips/hjälp/ha ett PM med fysikern (det är väl samma som vi hade antar jag) så är det bara att hojta till så fixar vi fram det    /mvgforlife.

// F

"Kramrater"

Själv så har man precis som madde börjat med matten igen. Åh, efterlängtade derivator, integraler och timmar av "FACIT HAR FEL!" (fast historien visat att facit aldrig haft fel - än så länge)
Folk undrar vad man skall göra efter gymnasiet, jag tror jag är säker... hyffsat faktiskt - men det är en plan som säkert kommer ersättas av en tidig KTH kurs inom något som innehåller alldeles för mycket av ämnen där facit alltid har fel - planen är i alla fall att sticka till mittens rike fort som attans. Blackebergs coolaste lärare har då tipsat om en tävling bla bla bla
Nu sitter jag i alla fall här på våran sovmorgon ombytt och klar redo att för att offra min sovmorgon till att lära ut matte, så att vi får ihop ett lag för att vara med och tävla i en tävling där man kan vina fina priser till mittens rike.
/林溢汉
1* om reklamen syftar på att färgblindhet och iq är samma sak har de fel
2*skrevs imorse typ vid 7:30

Welcome back winter, once again.


En gymmares bekännelse

Läsare. Kamrater. Lärare. Fd. Tränare. Bloggcoachar. Gymmare. Bulkare. Gustav. 
- Idag har Fredrik bestämt sig. Efter att ha provtränat på SATS fyra gånger (jag gick inte ens dit en femtegång) har jag beslutat mig för var jag ska köpa mitt nästa gymkort.

Jag säger FUCK SATS. Jag ska köpa gymkort på Vällingby 'Old School' Gym- och Simhall. Motiveringen kommer här:

Fördelar med SATS:
  • Ligger väldigt nära busstorget i Vby och är närmast av alla gymmen.
  • Fina löparband.
  • Fräsch omklädningsrum med undantag för duscharna.
  • SATS väskan är så galet fin.
Nackdelar med SATS:
  • Galet dyrt. Att gymma är tråkigt, självtortyr etc. så varför ska man betala 5800 kr per år för att få plåga sig själv? Jag menar, att betala 1000 kr för det hos Vby räcker.
  • Ingen annan tränar där (okej, Simon och Issa gör).
  • Överdrivet trevlig personal. När man går in på SATS hejar personalen så glatt att man tror att man gör deras dag. När man byter om kommer alltid någon och frågar hur de har gått att gymma, och när man går önskar dom mig trevlig helg och hoppas att de får se mig snart igen. Personligt och ärligt? Nej! Vill man höra sånt varje gång, 3 dagar i veckan? Nej! En del i deras personal tror tydligen att jag pallar lägga 6 månaders studiebidrag på ett gymkort också... (se bilden).
  • Jag kan inte plaska runt i vattnet.
  • Det är jävligt lågt i tak i trappan upp till SATS
  • De flesta som gymmar där är värsta biffarna, rika hemmafruar som nyss fått barn eller medelålders kvinnor och män som har träning som ett nyårslöfte.
  • Konstiga maskiner.
  • Jag passar inte in där.
Så well. Det får bli Vällingby Sim- och Idrottshall i ett halvår framför åtminstonde. Gymma en gång i veckan, simma en gång i veckan och ett konditionspass i veckan och jag är nöjd med mig själv.



Men. Jag har kommit på världens smartaste grejj vi kan göra tsm i klassen. Varannan måndag har vi ju en tre timmar lång håltimma, och eftersom det är väldigt många som har gymkort på Sthlm Stads gym (Snart jag, Johan, Gustav, Madde, Felicia, Viola, Jonna, Gustav (?), Erik S) med flera så vad skulle inte pasas bättre om att ALLA vi drar och gymmar tillsammans? (:

Ibland kan vi dra till Vby, ibland till Åkeshov. Skulle inte det vara riktigt kul? En tanke jag fick bara. Å så kan man åka och äta lunch i skolan också sedan, blir ju perfekt. Vem är på? :D

// F

Smärta

Igår hade jag två grymma inlägg på gång =). Ett där jag betraktade klassen som en population rovdjur under hela dagen, mycket intressant btw, och ett som handlade om tårar som rinner varje dag.

Dock blir det nu skrivet direkt ur hjärtat istället. Har haft Oskar Åslund som tränare idag (för er som inte vet så är han typ bara grymmaste dansaren i hela Sverige). Mardrömstimme!!! MER GRÅT och på en lektion, så pinsamt. Han satt på mig när jag satt i spagat. Jag är inte vigast i världen så inse smärtan. Sen kom tårarna och svimmningskänslan och då sa han bara upp o hoppa nu kör vi pliéer. Herregud. Hitler och Stalin som ballettränare men bra som fan kommer jag att bli.

Nu blir det so you think you can dance på femman och sen läggdags=)

Puss o kram // Frida


Soldyrkan

Gomiddag bloggen!

Innan jag börjar måste jag få uttrycka min kärlek, beundran och njutning jag får uppleva varje gång jag har sovmorgon. Känslan av att vakna upp i ett hus helt ensam, sätta på The Voice, ligga kvar i sängen för länge och sedan gå upp, duscha lite och äta en god frukost är helt freaking awesome. Jag älskar sovmorgnar.

Denna lillördag började inte med ett glas i baren, utan med religionskunskap med Mr. Martin. Lektionen idag var lika intressant som i måndags. (Kort inlägg: För er som inte vet det börjar vi tydligen 10 varje onsdag, lite småkul när halva klassen kommer försent utan att veta om det :)). Hur som helst. Var det bara jag som fastnade för ordet 'soldyrkan'. Kanske låter lite dramatiskt, men att dyrka solen låter ändå helt okej.

Vem skulle banga på att dyrka denna sol?

Lunchen idag var...som en lunch brukar vara. Vi har faktiskt en bra lunchtid i och med att det alltid finns lediga bord - vilket inte alla har. Till er suckers som har sen lunch på onsdagar kan jag ge ett smart tips. Ta din mat, hämta mjölk och sök sedan upp ett sällskap som ser ut att ha ätit färdigt. Samla ihop några kompisar och stå och titta på dem tills dom reser sig. Det funkar!

Fysiken rullade på. Hälsopedagogiken var, typ, okej. Helkroppsmassage med massageolja och sånt med folk man inte riktigt känner känns lite halvt bra. Men annars så. I väntan på maten tänkte jag nu gå ut och skotta bort snö från hela uppfarten (på order av mamma såklart). Hata snö :-/

/ F

Tomorrow's just a song away


Heej bloggen!
Idag är det Madde som skriver.
Den här bloggen har gett väldigt mycket känns det som och nu kan alla som vill skriva göra det lite lättare.
Jag hoppas att många tar initiativet, det är så roligt att läsa vad någon skriver och vad den har för tankar.

Igår när jag arbetade lite med mitt projekt läste jag igenom mina enkäter.
Såhär fint hade någon (tror det var i vår klass) skrivit:


Och jag håller helt klart med, just nu har min varit på botten men är på väg uppåt.
Ni som läser min blogg kanske kommer ihåg mitt arg-inlägg.
Jag har varit rätt arg på senaste tiden, det har bubblat i mig.
Men nu är jag på väg uppåt och för att tala som en naturare skulle jag vilja att den denna gång stannar på jämviktsnivån likt en populationskurva.

Men idag 8.00 började jag dagen med Matte E och det var riktigt länge sen jag läste matte.
På något sätt har jag lite längtat efter det.
Man vet principen och man vet vad man ska göra.
Sen är det på något sätt väldigt mysigt på mattelektioner.
Men det kanske är mysigare med Nv3a än med en indiviella vals-grupp.
Det återstår att se.
Hur som helst förstod jag i alla fall dagens lååånga genomgång av Evelin.
Men jag gissar att jag kommer vara rätt lost efter ytterligare några lektioner.

Jag tänker mycket på den 9 juni i år.
På ett sätt längtar jag medan jag på ett annat vill stanna tiden.

Det ska bli skönt nästa år, att bara chilla lite, jobba och läsa någon kort kurs för att testa på.
Om jag känner mig själv rätt kommer jag vara oerhört taggad på att plugga igen sen efter ett år.
Jag märkte det mycket i somras när jag jobbade i några veckor.
På jobbet behöver jag inte alls tänka och detta får mig att känna mig värdelös.
Det känns inte som om man har åstadkommit något under hela dagen om man inte tänker, eller i alla fall jag.
Så efter ett slackerår kommer jag vara redo för mer plugg.
Om jag skulle köra på direkt skulle jag nog bränna ut mig själv.

Men det ska bli tråkigt att sluta skolan, alltså en riktig skola med ett fullt schema, skollunch och klass.
Jag kommer sakna blackan något enormt efteråt.
Jag trivs så bra i dessa lokaler och med er - jag gillar skollivet.
Man får lite kunskap i ett ämne, byter böcker, får mer kunskap och sen får man mat, god mat.
Det är så skönt.
Och framför allt man får träffa alla på ett så bekymmerslöst sätt.
Det märker man mycket med personer från grundskolan.
Nu måste man planera allting själv och se till att det fungerar för alla.
Förut kunde vi spontant gå och fika efter skolan eller äta lunch ihop.
När man inte har skolan gemensamt blir allt så svårt.

Ikväll ska jag återigen njuta av en kväll då jag inte behöver plugga något, eller vänta hade vi spanskaläxa?



/maddeapple



Tisdag med litet t.

Hej bloggen.

Idag är det tisdag.
Marknadsföringen räknade vi matte på. Speciellt Moa visste vad förändringsfaktor var för något.
Samhällskunskapen myste vi på och pratade om... massmedia.
Det serverades fisk till lunch. På en tisdag? Säg what.
Randig em var idag synonymt med högskoleinformation.
Jag visste redan allt.
För er som inte vet allt - det går att finna på internet genom att googla eller på studera.nu
Förstår inte hur det kan vara så svårt.


Civilekonom på SU eller LiU med mig och Frida B - någon?
Att vara ledig första året för att jobba/resa låter som en bra idé, SYON gav mig ännu en idé. Man kan ju läsa en strökurs som man annars läser på civilekonomprogrammet för att se om det är något för mig liksom. Smart.

Imorgon är det onsdag. Hälsopedagogiken börjar då. Blir ... eller, nej, jag ska inte ha några förväntningar.

Dagens citat levereras idag av en facebook-grupp:
"finding x is only necessary when you're a pirate"

Nu ska jag åka till jobbet lite, se till att blogga mycket nu ikväll kära bloggnördar!
// Er bloggcoach F.

Why do I tire of counting sheep?

Skönt att det äntligen är lite fart på bloggen! Då passar det bra med ännu ett totalt meningslöst inlägg av mig.

LIVSMÅL #2

"The Centurion card is available by invitation only."
"...for invitation it has been reported that U.S requirements include minimum card activity of $250,000 in a 12 month period."
"Annual Fee: € 2,000"



http://open.spotify.com/track/1mr3616BzLdhXfJmLmRsO8

/J

Nostalgi i framtiden

Jag har en sak att erkänna, jag älskar vår klass och är en big softie som kommer att storgrina när vi slutar. Vare sig ni vill det eller ej så börjar det närma sig, idag var fösta dagen på sista terminen.

Jag älskar att jag gapskrattar med er varje dag. Knaskonversationer om snus och oprovocerat våld på samhället och maktskrattet kommer fram =). Sen mysmåndagsfika, alla är välkomna, hetsiga skivdiskussioner, tro det eller ej jag kommer att sakna allt…

 Så mycket!

Som Ken sa: "bakfylle/dagenefterkänslan kommer att sitta i tio år efter studenten" Med er så är jag säker på det. Det jag inte är säker på är om det är bra eller dåligt.

 Nu är jag klar. Känns bra att starta min bloggkarriär med en kärleksförklaring<3

 // Frida


"Och vid påsk återuppstår Sten"

Först - alla ni som fått lösenordet till bloggen - jag glömde att det ska vara en "1"a på slutet, så vänligen observera detta.

Nv3a började denna underbara måndag med Biologi B - ett intet lika underbart ämne. Kursen verkar förvisso okej, men att dissikera fiskar vettjafan om jag är så sugen på. Det var nog bra att Madde tog upp le problem även fast L inte verkade förstå att folk tycker det är äckligt att skära i fiskar. Jag har fan fortfarande hemska minnen från nian då vi skulle dissikera kohjärta och lunga. Aldrig igen. Förstår inte ens varför man ska behöva göra det. Man lär sig ingenting, man får inte ut något av det och det är bara allmänt ijuuu. Och stackars fiskar :/

Styrdokument, mål och betygskriter är för övrigt det drygaste som finns. Men det vet ni.

Religionskunskapen överträffade mina förväntingar. En 32 år ung, lite skämtsam och skön kille kommer nog rädda ämnet. Det var faktiskt riktigt mysigt att sitta och lyssna på lektionen (så brukar man inte känna på A:s lektioner). Det är lite Sten över honom, fast liksom yngre och mer energi. Detta var dock bara första lektionen, men det bådar gott om jag säger så. Tror alla håller med mig.

Samhällskunskap hade vi idag. Vad gjorde vi? Jaaa just ja, vi gjorde ingenting.

Turism på eftermiddagen var faktiskt skojsigt. Älskar när allt är så bra planerat och strukturerat. Somliga hatar det - jag älskar det.

Efter en lång dag mellan 9-16 känns det i alla fall att skolan har börjat. Förstår inte hur man kommer orka plugga på kvällarna när proven börjar närma sig sen, men det löser sig. Har ni förresten tänkt på att det är väldigt svårt att stava till fortfarande, jag brukar alltid stava det fortfarnde när jag skriver på datorn :/

Dagens "WIHO"
- Felicia har tagit körkort! (Nu kan jag få skjuts till skolan - yeeees)
- Turismen var rolig
- Religionskunskapen var rolig
- Det är vårtermin

Dagens "Nooo"
- Skånsk kallops. (Bröd- och fruktdiet fungerar inte :/)
- Styrdokument och betygskriterier
- Reklam på spotify
- Slask blask snö slask
- Bestämda platser på biologin? Vi går sista fakking terminen i 3an, inte i 7an på högstadiet. KOOOOM IGEN!?

Nu äre middag! PEACE OUT ALLA MVGFORLIFE BARN!
// F


Det är fan illa...

... men den är bra.



How do you fool God? You make a plan.

Aaaaah beslutsångest.
Eftersom det bara är en EP känns 129:- rätt mycket.
Å andra sidan skulle det vara ruskigt coolt att äga en skiva av henne.


Söndagspepp

Are you going to drop the bomb or not?
Let us die young or let us live forever
We don't have the power but we never say never

Ovan kan ni skåda början av min nya ringsignal. Fast j'ai un problem parce que min mobil befinner sig fortfarande på lagning nere i de småländska skogarna. Jag saknar den. Om den inte har kommit hem efter nästa vecka tänker jag ringa ner och bråka lite :(


Imorgon skulle det varit ångestmåndag om jag gick i 1an. Men nu går jag i 3an och allt är allmänt chill. Vi börjar strax efter klockan 9 imorrn och av dagens fyra lektioner så är tre helt nya. Biologi B, Religionskunskap och Turism. Jag tror jag vet vilken som blir roligast och vilken som blir tråkigast. Lite spännande ska det faktiskt bli. Att sluta klockan 16 är kanske inte "wiho" men sånt får man ta.

Snabba Cash sågs igår på bio med halva min bekantskapskrets. Nej, men det är lite roligt - för när man ser bio i Vällingby känner man alltid igen typ 10 pers. Filmen var bra - om man inte läst boken - men mindre bra om man läst boken. Jag tillhör dem som läst boken, och filmen var som vanligt sämre än boken. För att vara en svensk film så får den dock ett godkänt betyg.

Baronen i Vällingby är btw underskattat. Den må vara en kandidat till Sthlms sunkigaste krog/pub och läget får väl 0 av 5 toasters - men för oss trogna Vby:are har den alltid funntis där, och musiken är bra och det är ett helt okej ställe med bra priser. Så va fan - after school öl (höhö eller after school cider) - där någon dag efter skolan? :D Jag bangar inte!

Nu ska jag fixa och trixa lite, men vi ses glada och taggade inför starten på vår sista termin ever imorrn @ A521!


//F

MVGFORLIFE presenterar stolt:


Veckans låt är:
King Romeo - Finally Home


Månadens låt är:
Bad Influence - Forever Young (orginalband: Alphaville)



// F


Studiedag med stort S.

Studiedagar är nog det bästa som finns. Börja skolan en vecka tidigare efter sommarlovet och lägg ut en massa studiedagar under hösten och våren istället!

Dagen har spenderats på SATS med utvalda personer ur Nv3a för att sedan övergå till en lunch med Gustav i Vby. Mysigt och mättande. Hoppas övriga personer i Nv3a njuter av långhelgen och att vi inte har något att plugga.

Imorgon blir det jobb 7-16 och sedan Snabba Cash på kvällen. Awesome. Kom förbi och besök Sveriges (snart) bästa McDonalds! (Höhö).

// F

(Nu är bloggen öppen för hela Nv3a - go4it!)

That is the truth... dudelidu

Känns rätt konstigt att plocka upp MP3-spelaren och lyssna på någon man är bekant med. I det här fallet gör det i och för sig inte så mycket eftersom musiken är awesome. En gnutta Hendrix, lite Death Cab och en stor bit Jönhagen så har man King Romeo.

Jag vill ha mer!



Ladda ner låten (100% lagligt!) och besök deras hemsida :)
http://kingromeo.com/media/musik/

/J

Chokladpudding? På en torsdag!

Ibland finns det dagar som verkligen är underbara. Idag var det en sådan dag.
- Chokladpudding på en torsdag.
- För första gången ett fysikrpov som formlerna stämde på och som kändes bra.
- Aldrig mer NkA, med ett bra slut.
- En lugn kväll på jobbet.
- Ledig imorgon.


Efter önskemål om att släppa bloggen lös för samtliga i Nv3a så har vi på mvgforlife beslutat oss för att följa majoritetens vilja. Imorgon kl 15.00 släpps bloggen lös till samtliga i Nv3a. Om du vill ha användernamn och lösenord, skriv till mig på facebook så får du det.

För att inte missbruka detta så gäller följande:
  • Radera inte bloggen - då är du död.
  • Skriv ditt eget namn efter ditt eget inlägg. Jiddra inte med en massa pseudonym.
  • Inga personliga påhopp eller icke-pk-saker.
  • Spamma inte sönder skiten.
  • Ge fan i att ge ut lösenordet till folk utanför nv3a.
  • Kom ihåg - en gång mvgforlife - alltid mvgforlife.
Puss
// F

It makes my taco pop.

På tal om failblog:



/J

EDIT

Haha, hittade den här igen. Så himla bra!



Rubriker är överskattat.

Om lycka kunde mätas så skulle dess enhet vara Lim enligt en sida på Facebook. Internt? Javisst.

Aujourd'hui nous avons seulement deux lecons, et c'était sciences société et aprés nous avons le fysique. C'était un bon jour, mais je trouve que c'était assez enneyeux.

Åh, how I wish jag kunde parle francaise flytande!

Idag hade vi samhällskunskap. Vi gjorde en utvärdering av hösten. Först tänkte jag skriva "Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt" men bestämde mig trots allt för att säga vad jag tyckte så att det kan bli bättre. Hoppas hon inte känner igen min handstil bara :$

Efter en brödpaus så hade vi fysik. Mysfysik med frågor. När det nalkas prov får klassen en sorts sammanhållning som man annars inte brukar skåda. Alla är där, alla är med, vi går igenom frågor tillsammans och... fast kom på att detta inte stämmer nu. Glöm det.

Vid skoldagens slut gick jag till SATS Sports Club (haha låter så brat) och tränade. Lite tvek på om jag verkligen gillar stället. Tror det är en sorts hatkärlek. Ingen kan, med handen på hjärtat, säga att man gillar att gymma eller konditionsträna på ett löpband? Spela basket, innebandy, handboll - ja visst! Men gymma? Vettefan alltså.

Personalen på SATS idag var lite... sliskig? Han trodde säkert han var trevlig, men jag tyckte inte det. Han frågade om jag helst kör Ferrari eller Ford, och menade på att SATS var Ferrari och Vällingby Simhall var Ford. Han menade också på att 6000 kr per år inte var så mycket, och att föräldrarna kanske kunde bidra med lite pengar. FU! (Men jag vill fortfarande ha den nya SATS-väskan :$)

 

Nu sitter jag framför datorn, lyssnar på musik och börjar bli nöjd med fysikpluggandet. Det här kommer gå toppen!

// F.

The Cranberries.



Everybody else is doing it, so why can't we?


============
Johan tillägger
============



But then again, that might have been a dream.

Nu är det liv i Björkhuset. I ena rummet hörs Bruce Springsteen och vägg-i-vägg kan man höra Rod Stewart. Glory daaaays...

Hur som helst.

Efter den mycket korta skolan färdades vi mot Staden för att inta Föda. Vi hamnade på en kinarestaurang någonstans jag inte minns. Det var gott. Fredrik (djävulen?) drack cider.




Sedan ville jag fika, men de ville inte resten av sällskapet. Istället gick vi på klädaffärer :/




/J

http://open.spotify.com/track/6U5rR52QF1E2PYNybosHxd

But, honestly...

... är det inte härligt att bara ha en lektion?
... är det inte härligt att få dinera kinamat inne i stan mitt i veckan?
... är det inte härligt att få dricka en 4,5a Cider till lunch mitt i veckan?
... är det inte härligt att titta runt på NK?
... är det inte härligt att se när folk åker fast i SL:s biljetkontroller?
... är det inte härligt att träffa Frida B på tuben hem?
... är det inte härligt att vi börjar kl 10 imorgon?
... är det inte härligt att vi slutar 12.30 imorgon?
... är det inte härligt att jag ska göra pannkaka till middag ikväll?
... är det inte härligt att kemin på riktigt är över för alltid?
... är det inte härligt att vi är lediga på fredag?
... är det inte härligt? Jo det är det ta mej fan!

En glad Fredrik är en nöjd Fredrik.

http://fc05.deviantart.net/fs24/f/2007/347/5/5/Just_Smile_by_Avangel27.jpg

// F

Don't you shiver?

Köpte en sen julklapp till mig själv:



Och jo (Fredrik), klassråden är något meningslösa i sin nuvarande form. Som tur är har jag två förslag på hur vi kan bota NV3A:s klassrådshat.

#1:
Vi avskaffar det totalt och struntar i att skolan gnäller på oss.

#2:
Vi gör en "baklista". Folk går ihop två&två och en grupp bjuder på fika varje klassråd. Sounds uh-mazing doesn't it?

/J

Ångestmåndag utan ångest.

Ett stort grattis till



och



som båda fyller 19 år idag! :D MVGFORLIFE önskar er båda en riktigt trevlig födelsedag!

Denna måndag bjöd endast på Naturkunskap. Nästan som förväntat fick vi inte tillbaka allt, men den som väntar på något gott... Vi fick i alla fall tillbaka labbrapporten och det var skönt. Om man tänker tillbaka så har kursen i Naturkunskap ändå varit helt okej (enligt mig).

På klassrådet idag beslutade Nv3a för att aldrig mer ha något klassråd. Nej, kanske inte, men jag förstår inte vad alla har emot klassråd? Det är mysigt att sitta och lyssna på andras åsikter och rösta lite. I vår klass röstades det om politiska partier i BLG, och majoritetens vilja bestämde att förslag 2 var bäst. Ingen vinst, men ingen förlust heller för oss som ville ha förslag 1. "Demokrati är världens sämsta styrelsesätt om man bortser från alla andra."

Eftermiddagen har ägnats åt fysikplugg, men precis som Madde skrev på sin blogg (min favoritblogg atm, så mysiga inlägg!) så består fysikpluggandet mest av att kolla i facit. Om någon känns sig manad så behöver jag hjälp med uppgigt 7.6, 8.3, 8.6, 8.8, 8.9,8.10, 8.12, 8.13, 8.14, 8.17 och 8.18. Det är för övrigt i princip dessa uppgifter vi ska göra. Höhö.

Tidigare i förmiddags inleddes min nu snart halvtkända gymturné på SATS. Första intrycket är som sagt väldigt viktigt och här kommer en recension av SATS:
Personalen är mycket tillmötesgående och trevliga, men en del personliga tränare ser lite läskiga ut. Omklädningsrummen är ganska fina och mysig musik spelas i högtalarna, men duschrummet är tamejfan katastrof. Liknar vilket badhus som helst. Jag hade väntat mig duschar med typ glasväggar med lite coola high-tech funktioner och klinkergolv med golvvärme... Men jag vet inte i vilken värld jag lever i, möjligtvis skulle nog Sturebadet uppfylla mina förväntningar (men där kostar ett årskort runt 15 lax också). Hur som helst. Uppvärmingsmaskinerna och konditionsmaskinerna var riktigt trevliga och det fanns två TV-apparater man kunde titta på. Musiken var för övrigt också helt okej. De fria vikterna var perfekta medan maskinerna skrämmde mig lite. Kände inte igen en enda och var osäker på hur man skulle göra, men det funkar väl. Det var lite folk när jag tränade vilket var en klar fördel, å andra sidan tränade jag klockan 10-11, så det kan ju förstås inverka. De flesta som tränade där var antingen biffiga killar eller "finare" mammor som lämnade sina småbarn på SATS Baby - lekrummet. Priset på träningskort hos SATS kan nog förklara varför det är mest dessa två grupper som tränar där. Inget ont med det. Jag är lite osäker på om SATS verkligen är värt sina pengar, men en sak är säker - en sån där SATS-väska ska jag fixa, de är coola och snygga! (:

Nu ska jag dinera och plugga lite till innan jag klockan 19.10 kryper ner i TV-soffan för att avnjuta George Orwells 1984 på film. Startar som sagt 19.10 på TV4 Film, så där har ni nog kvällens hetaste filmtips!

God kväll önskar
F

NEEEEEEEEEEEJ.

Nej. Mika är inget popgeni.
Nej. Mika har inga hits.
Nej. Jag vill inte uppleva Mika live.
Nej. Ingen vill se Mika.
Nej. Gör inte mer reklam.

Snälla.

Varför plågar ni mig med reklam om Mikas konsert i Spotify varje dag, vecka efter vecka, månad efter månad?

Snälla.

Få slut på denna plåga.

Tacka vet jag band som AC/DC som säljer slut sina 60 000 biljetter på 11 minuter.
Nu är reklamen slut.
U2 - Pride (In the name of love) spelas och allt är bra igen.

// F

You're breakin' my heart. You're tearin' it apart. So fuck you.

... och så lider helgen mot sitt slut. Veckan vi har framför oss är inte så farlig. Imorgon börjar vi 12.50, sista sovmorgonen på en måndag på läääänge. Annars är hela veckan rätt chill, undantag torsdag då det nalkas prov.

Apropå fysiken. Fysikhjälp sökes. (Kapitel 7 är förståerligt men kapitel 8 är ett fucking säg what kapitel!
Om någon har lust att förklara 7.1 och 7.6 för dessa personer gärna göra det också.


För er som är trött på mitt snack om donken kan hoppa ner till under nästa streck!

I lördags när jag jobbade hände galet skumma saker. Jag fick dricks av tre personer. Den första gav mig två femtioöringar. Den andra gav mig fyra kronor och den sista gav mig en femma. Jag vet inte om jag skratta eller gråta. I och med att vi inte får ta emot dricks på McDonalds så skänkte jag pengarna till barnfonden.

Det var det första skumma som hände. Lite senare under frukosttimmarna kom en man in och började beställa en jävla massa mat. Han kunde inte stå rakt och han pratade inte sammanhängande (han såg klart drogpåverkad ut). När han fått all sin mat kollade han på den och frågade varför han fått frukostmackor (som han beställt) och jag förklarade att det var det han beställt. Då ville han tydligen ha två Bagel också och lackade satan på det. Han tog sönder sin påse men förklarade för mig att det inte var mitt fel. När allt var klart fick han en ny påse av mig och önskade mig en trevlig dag och staplade ut. Första gången jag var riktigt rädd för en gäst :O

Det tredje skumma som hände var att jag fick reda på att kycklingen vi serverar (Chicken Nuggets, Mc Chicken osv) kommer från en leverentör som halal-slaktar sin kyckling. Det är inte många som vet om detta och jag var själv fundersam över detta så jag frågade min chef/ägare. Tydligen kunde detta vara fullt möjligt.

Det fjärde skumma var att brandlarmet gick mitt under ruschen. Aldrig har jag sett människor springa ut så fort! Det är lite roligt egentligen. Hamburgarna brinner liksom. Nej, men det var vattenläckage hos en lokal bredvid.

Sedan hann det inte hände så mycket mer, men mycket får man vara med om.


Imorgon startar min gymturné som kommer pågå ett bra tag. Först ut blir SATS, och 10 dagar efter det blir det Fitness24Seven för att sedan ta turnén vidare till nya gymställen! Spännande va?

// F

Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt.

Halli-hallå!

Helg efter två dagar. Riktigt härligt. Idag började dagen med marknadsföring. Ett otroligt mysigt ämne. Man känner sig lite smart stundtals. Tills nästa lektion ska vi ta med oss miniräknarna för att vi ska "räkna" lite. OBS att det bara är fyra personer i gruppen som vet vad derivata är, så det kan inte bli så komplicerat. Jag och Moa hoppade i alla fall högt av lycka för att vi ska få räkna lite matte igen. (Nej, det är ingen ironi.)

Lunchen chockade ingen, utan pastan och "surpricen" var kvar som vanligt.

Fysiken klargjorde faktiskt en hel del, och tro mig, så fort har en fysiklektion aldrig gått. Prov om en vecka, visst, men vi på mvgforlife production har upptäckt ett litet problem. Eller litet och litet, det är stort. Provet kommer tydligen bara vara ett VG-prov, och hur ska vi då kunna få mvg på det? :(

Samhällskunskapen var lite konstig och tråkig som vanligt. Tittade på gamla brottslingar. Givande. Inte.

Nu är det mysfredag och jag tänker lämna datorn för att bege mig ut på roligare äventyr. Avslutar denna korta skolvecka med vårens hittils bästa bild. Humor. Jag älskar det. Mer sånt. Cred till personen som gjorde det. (Och cred till spontankramen jag fick av Kenjoe idag också (: Haha, mer sånt!)


Jag kommer, kommer du?

// F

You'll sit alone forever if you wait for the right time.

När man är inne på sin tredje flaska hostmedicin vet man att man är sjuk.



http://open.spotify.com/track/4UPk4n0NJEkgWIeq6yatIp <-- Oh the memories.

/J

Dina jedi-powers är inte så bra.

Hej bloggen!

Schysst dagsresumé Herr Birkeland.

Fick ett PM på Das Ansichtsbuch igår:



Wieeeeee. Jag köper en middagsbiljett, lovar. Välj god mat bara plz.

NV3A kan dock inte vänta så länge.

Pro-gaming.


Heh.


Nöjd.


But you know that you can't fight the moonlight.


http://open.spotify.com/track/1OrSpy4ZHEvodvcvc0dPoH

/helmut

Here I go again!

And here we go again. Slut på lov. Tillbaka in real life med skola och allt som hör det till.

Nv3a började med Kemi då vi fick tillbaka våra prov, lämnade in böcker och lite sånt. Resultatet på provet var förvårnansvärt bra. Haha. Nu håller vi tummarna för att betygen också blir det. Det får vi reda på nästa vecka.

Efter kemin hade vi det underbara ämnet samhällskunskap. Vi gick igenom vad en nyhet var, och vad som hänt i världen på sistonde och... sen vet jag inte riktigt. Jag och Frida hade intressantare samtalsämnen att diskutera i vart fall. Är det bara jag, eller var inte samhällskunskapen sååååå mycket roligare i 9an? :( Nu suger det. Så galet tråkigt. Förlåt, men det är verkligen det.

Lunchen i skolan var till en belåtelse. Goa mandariner och galet gott bröd, lite mjölk och ris med korvstroganoff satt riktigt fint.

Efter lunch var det dags för lite labbar. På NkA så tittade vi på stenar. Leena tipsade om att det är få sökande till geovetenskap (eller vad det nu kallas) och tipsade oss om att det kanske vore något. Titta på stenar ett helt liv? Gosh, mitt liv är absolut inte dedikerat till stenarna. Det var trots allt en helt okej labb, fast det är inte direkt något man vill göra igen.

Fysik-labben dödade mig. Förstod ingenting i början och jag höll på att ge upp flera gånger. Tråkigt, svårt och så är jag förkyld, jag var hungrig och trött (=inget bra tillfälle för fysik). Tillslut så lyckades vi klämma fram lite resultat som var hyfsade. USCH för att börja lovet så här!

Imorgon har jag iaf sovmorgon till 9.30. Ikväll ska jag fixa pappas dator, fixa och trixa lite och försöka plugga fysik. Det är prov om en vecka, och jag förstår ingenting. Känns mindre bra. Tur att det bara är ett VG-prov.

Nu ska jag börja ta i tu med allt. Vi ses imorrn, pigga och glada! (vem försöker jag lura?)

// F

I will buy you expensive chocolate.

Har nog sett den här videon en gång per dag under lovet.
No reason.



Gillar kommentarerna han får på sina videor:

----
VivaLaLeben (38 minuter sedan)
honestly.. his balls need to drop first, he sounds like a girl yo
----

/J

Sluta minska era koldioxidutsläpp!

Världen har gått för långt. På en väldigt kort tid har vi minskat våra utsläpp så mycket att den globala uppvärmningen avtagit och istället gett en omvänd effekt - den globala nerkylningen. Detta erfarar experter från Aftonbladet sent på onsdagskvällen.

Höhö, det skulle kunna stämma. Efter att ha spenderat de senaste dagarna i Orsa med härlig skidåkning utan liftköer i minus 22 grader så väntade man sig på ett litet varmare Stockholm. Icke sa nicke, här är det ungefär 14-15 minusgrader just nu. Kul, verkligen... Jag vill ha sommar nu :( Vad har jag gjort för att förtjäna denna kyla?


Imorgon klockan 09.10 börjar skolan för Nv3a igen. Efter ett intensivt sista jullov för klassen börjar nu vår sista termin. Det är med både glädje och sorg som jag skriver detta (hahahahah buuuullshit).

What so ever. Nu kör vi. 6 månader kvar. FKB. Vi ses imorrn alla läsare!

Gonatt.

// F


Je fais du ski.

Tjoho!

Här kommer en liten uppdatering från Dalarna. Jag vet att ni bloggläsare är så otroligt intresserade av att veta vad jag pysslar med på mitt jullov, så självklart ska jag berätta det för er!

Dagen igår spenderades till stor del i en bil, med att handla mat, packa upp, laga middag och mysa. Idag hoppade jag och min kära broder ut i backen och for upp och ner hela dagen lång. Mina föräldrar åkte runt i de platta längdskidspåren istället (hehe suckers). I backen blåste det dock en hel del och det var GALET kallt. Men då och då tittade även solen fram och man trodde stundvis att det var ett vykort man såg framför sig.

Nu har vi bastat, duschat och jag sitter här och skriver. Brasan är tänd och snart ska vi börja med maten. Imorgon åker vi också skidor, och kanske även på onsdag. Tyvärr börjar vi ju skolan på torsdag, så innan dess måste vi la vara hemma :(

Aja. Göteborgare är härliga. Jag kommer ihåg hur man kör bil. Det är skönt att kunna sova utan att behöva stiga upp innan tuppen. Mat och onyttigheter är gott. Och jag längtar inte hem riktigt än (fast lovar, snart kommer det).

Nu vet ni vad jag pysslar med i alla fall. Dock undrar jag vad J pysslar med. Star Wars filmer och massa konstiga youtube-klipp? Jag förstår inte det :(

// F

Blåbärsbacken
Ner, ner, ner för backen ner
Blåbärsbacken
(resten kommer jag inte ihåg :()

The needle tears a hole, the old familiar sting.

-Försök att slappna av och tänka på något annat.
-Ja, men det är rätt svårt med en 5cm nål i armen.

http://open.spotify.com/track/7gaAt6OHP7rMzWSQCPcqN5

EDIT:


Synd att portman inte fick överleva :'(

Try to kill it all away, but I remember everything.



ehehehe

/J

J'aime fair le ski, et je veux faire ca demain!

Tjeeeeena bloggen! Allt flippchill?

Mätt och belåten sitter jag här och pustar ut efter att ha jobbat 7 av de senaste 8 dagarna. 8-10 timmarspass every day dessutom. Knogarna är helt röda, och jag har lite sår här och där. Ryggen värker lite och jag är allmänt trött i huvudet. Tecken på att man har jobbat väldigt mycket, men det har ändå varit kul. Cashflow som aldrig förr, och dessutom har jag fått lära mig en stor del av bop:en och har gjort min första egna Big Mac någonsin! Har även lärt mig packa allt. Känns riktigt skojsigt faktiskt. Trodde aldrig att jag skulle ha jobbat 1,5 år på donken utan att tröttna på det. Och det är skumt, jag tycker fortfarnade det är kul att gå till jobbet. Väldigt tråkig fritid? Nej faktiskt inte. Jag tror det beror på att arbetsuppgifterna är väldigt varierande, och att det alltid finns något att göra. Lägg till ett gäng sköna människor som jobbar där så är det inte så konstigt att jag fortfarande gillar det.

Nu har jag i alla fall en liten minisemester (det ni andra kallar för jullov :P) fram tills skolan börjar. Imorgonbitti startar vi (familjen) bilen och drar till vår stuga i Orsa i några dagar. Just nu är det -19 grader och en massa snö där. Ska helt ärligt bli kul att dra upp ditt, åka lite skidor, äta lite god mat, bada bastu och bara flippchilla och relaxa.

(Orsa förra påsken)

Vår skola börjar tydligen igen på torsdag, den 7 januari, medan Kungsholmens Gymnasium (min brorsa går där) börjar först på måndag 11 januari :( Vad händer liksom? Den 7 januari börjar ju dessutom NKs vinterrea som man är inbjuden till, ouch!

Höhö. Men skit samma. Det är ändå chill i skolan de första dagarna. Nu ska jag börja packa det som jag ska ha med mig till Orsa, och sedan lägga in låtar på mp3n, duscha, chilla och se lite film. Kommer ha med mig en dator med mobilt bredband, så oroa er inte för några uteblivna blogginlägg inte!

Njut nu av era sista dagar på ert sista jullov någonsin - imorgon kan det vara först! Haha ;D
Peace out alla läsare.

// F

(Dagens låt: Melody Club feat Anna Järvinen - I don't believe in angels)

Don't believe in, I don't believe in angels. but I just seen one.
Don't believe in, I don't believe in angels. but I just seen one.
Don't believe in, I don't believe in angels. but I just seen one.
Don´t believe in, I don´t believe in angels. but I just seen one.

Rise and shine.



/J

RSS 2.0